bűn- és balesetmegelőzés

2021.08.20. 18:00

Rendőrök jártak a pálfai diákok nyári táborában

TEOL (Forrás: police.hu)

Pálfai diákoknak szerveztek nyári tábort Uzdon augusztus második hetében, ahova paksi rendőrök, Bíró Ilona Mária bűn- és baleset-megelőzési előadó és Bagladi Zoltán körzeti megbízott látogattak el. A rendőrök kötetlen beszélgetés keretében a gyerekekre leselkedő nyári veszélyekre hívták fel a figyelmet. Beszélgettek arról például, hogy miért veszélyes, ha mobiltelefonjukat idegeneknek átadják.

A rendőrök tanácsolták, hogy a lakáskulcs, a pénztárca soha ne maradjon szem előtt és elmondták a gyerekeknek, mikor és hogyan kell használni a 112-es segélyhívó számot. Megoldottak a diákok közlekedésbiztonsági témájú feladványokat, KRESZ-teszteket.

Sok új ismeretre tehettek szert a gyerekek Fotó: TMRFK

Szó esett a gyalogos és kerékpáros közlekedés szabályairól, illetve a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékairól is. Megbeszélték a legfontosabb közúti jelzőtáblák jelentését, tájékoztatást kaptak továbbá arról is, hogyan kell betartani a jobbkézszabályt és kitértek a bukósisak használatának fontosságára is. A nap végén a táborozók felpróbálhatták az egyenruhások speciális felszereléseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában