Szekszárd

2021.08.23. 07:00

Sikeres volt az első falunap Szőlőhegyen

Első alkalommal tartott falunapot augusztus 20-án a Szőlőhegyi Baráti Társaság. A sportpályán piknikhangulat uralkodott, a gyerekeket habparti és arcfestés is várta, emellett nagyon sokan kóstolgatták saját ételeiket.

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

A kezdeményezés szemmel láthatóan sikert aratott, hiszen a gyermekektől az ifjakon és középkorúakon át az idősebbekig valamennyi korosztály képviseltette magát. Nagy tapssal honorálták Bognár Cecil tárogató muzsikáját, amellyel az eseményt megnyitotta.

– Különösen örömteli számomra, hogy legalább száz kisgyerek is itt van, természetesen szüleivel együtt – mondta lapunknak a főszervező János Anna. – Igyekeztünk családi jelleget adni a rendezvénynek és olyan, felhőtlen kikapcsolódást biztosítani, amilyenre már régóta várnak a szőlőhegyiek, de mások is.

A sportpályán valóban piknikhangulat uralkodott, a nebulókat habparti és arcfestés is várta, emellett nagyon sokan kóstolgatták saját ételeiket. Ugyanis a szervezők főzőversenyt is hirdettek. Nyolc csapat vállalkozott erre, így egyebek mellett marhapörkölt, pacal, paprikás krumpli és más finomság forrt, főtt a bográcsokban. A zsűri bölcsen úgy döntött, hogy nem összemérhető ételekről van szó, így a főzőmesterek ugyanazt a díjat kapták, egy üveg bort, fakanalat, edényfogót és I. Szőlőhegyi Falunap feliratú érmet.

– Nagyon jól érezzük magunkat, remek valamennyi program – tolmácsolta saját, illetve családja véleményét Turbukné Petróczki Anita, aki férjével és két gyermekével Decsről érkezett. Lánya fellépett a decsi táncosok műsorában.. – Mi is főztünk, pontosabban én is ott voltam az egyik csapatban és jó étvággyal fogyasztottuk el az ételt.

János Anna hozzátette: a jelentős érdeklődés és a kedvező visszajelzések arra ösztönzik, hogy jövőre legyen folytatás.

Borítóképünk: Bográcsokban főttek a finom ételek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában