sajtótájékoztató

2021.08.17. 18:10

Sztárfellépők is színesítik a fúvós fesztivált

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

– Nem csak a Nemzet Sportvárosa, hanem a kultúra városa is Paks – mondta Szabó Péter, a város polgármestere a keddi sajtótájékoztatón, utalva az olimpiai sikerekre és arra, hogy hagyományosan Paks a Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivál központja. Az augusztus 17-i fesztiválmegnyitó sajtótájékoztatón, az Erzsébet Szállóban jelen volt Kovács Pál államtitkár, a rendezvény fővédnöke, aki a régióban zajló beruházások összekötő erejét állította párhuzamba a fesztivál szerepével. Kovács Zalán László tubaművész, a rendezvény igazgatója ismertette a programokat, amelyek hét településen: Pakson, Dunaföldváron, Kalocsán, Dunaszentgyörgyön, Gerjenben, Madocsán és Tolnán zajlanak augusztus 21-től 29-ig.

Izgalmas programnak ígérkezik a Pro Artis Wind Band fúvószenekar műsora a madocsai Duna-parton a dunaföldvári Löfan mazsorett csoport közreműködésével, de hasonlóan érdekes Marina Sonntag és Egri Márton klarinétművészek Régizene koncertje barokk hangszereken a dunaföldvári Barátok Templomában vagy Paco Andreo (USA) jazz-harsonás és az Elek Norbert jazz-trió fellépése a paksi Pro Artis iskolában.

Olyan közismert nevekkel is találkozhatunk a programsorozatban mint a Csillag Születik című műsorban ismertté vált Mészáros János Elek, a populáris zenét képviselő Szt. Martin vagy Harcsa Veronika jazz-énekes. A koncerteken kívül van, ahol retro disco, borkorzó és fényfestés, máshol kvízjáték és gyerekeknek szóló szabadtéri habfürdő színesíti a programot. A Nemzetközi Fúvós Napok Fesztivállal párhuzamosan fúvóstábor is zajlik, mintegy kétszáz résztvevő fiatallal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában