szekszárdi közgyűlés

2021.08.30. 15:32

Új útról és utcanévről is szavaztak a rendkívüli ülésen

Huszonhárom pontból álló napirend megtárgyalására hívta össze Ács Rezső polgármester Szekszárd Közgyűlésének képviselőit, de mert az Éljen Szekszárd frakció négy képviselője nem tudott eljönni a rendkívüli ülésre, hat napirendi pontot töröltek.

Szepesi László

Forrás: Mártonfai Dénes

Fotó: illusztráció

Az ülés kezdetén tette le az esküt a Kultúra, Civil szervezetek, Városmarketing Bizottság új külső tagja, Szabó Gergő Máté. Ezt követően a testület meghallgatta a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatóját a Szekszárdi Őszi Fesztivál megrendezéséről.

A járványügyi szabályok miatt is a korábbiaknál szerényebb lesz a szeptember 16-tól 19-ig tartó fesztivál, melyet a Béla király téren, a Vármegyeháza területén és a Prométheusz parkban rendeznek meg, s amelynek lebonyolításához a közgyűlés 15 millió forint támogatást is megítélt. Mivel az 500 fő feletti szabadtéri zenés-táncos rendezvények kizárólag védettségi igazolvány birtokában látogathatóak, azok területét kordonokkal körbekerítik, és a belépési pontokon ellenőrzik a védettségi igazolványt. Az oltási igazolvánnyal rendelkezők egy karszalagot kapnak, mely a fesztivál teljes időtartamára érvényes.

A Szekszárdi Borvidék Kft. döntése alapján a borászatok inkább a Nyitott pincék programjait preferálják, így a borkínálatot a Béla király téren a Garay pince biztosítja.

Tartós vita után döntött a testület a munkahelyi étkeztetés megszervezéséről szóló korábbi önkormányzati rendelet hatályon kívül helyezéséről. Ezt az indokolta, hogy a megemelkedett nyersanyagárak és egyéb költségek miatt a Szekszárdi Közétkeztetési Kft. nem tudja biztosítani a munkahelyi étkeztetést az öt évvel ezelőtt hozott helyi rendeletben meghatározott áron, egy kormányrendelet miatt viszont az év végéig ezen nem lehet változtatni.

A napirend több pontjában is szerepelt a szekszárdi tehermentesítő út OBI és a Tolnatej közötti szakaszának megépítése. Egyikben a további környezeti vizsgálatokról volt szó, s a testület úgy döntött a környezet védelméért felelős közigazgatási szervek többségi véleményével megegyezően – egy szerv véleményétől eltérően –, hogy újabb környezeti vizsgálat elvégzése nem szükséges.

Egy utcanévről is döntött a testület. Ugyanis a Prettl Hungária Kft. ügyvezetője kérelmezte, hogy a Korsófölde utca egyik szakasza a város ipari fejlődését segítő, majd másfél évtizede elhunyt Franz Prettl nevét kapja. Ezt a képviselők valamennyien megszavazták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában