Baka István-hét

2021.09.24. 16:20

Az iskola névadójára emlékeztek

TEOL

Fotó: Beküldött kép

A megyeszékhely korábbi ötös számú általános iskolája 2009 óta viseli a néhai szekszárdi költő és műfordító, Baka István nevét. Az intézményben azóta minden évben megemlékeznek róla a halála napjához (szeptember 20.) legközelebb eső héten – tájékoztatta lapunkat Pál Tibor.

Az intézményvezető elmondta, az idei Baka-hét koszorúzással indult, az iskola diákjai és tanárai helyezték el az emlékezés virágait az alkotó alsóvárosi temetőben található sírjánál. A program szeptember 21-én rendhagyó irodalom órával folytatódott, ahol Orbán György tanár-előadóművész, a Baka István Alapítvány kuratóriumi elnöke a költő művein keresztül kalauzolta el a 7-8. osztályos diákokat az 1960–70-es évek Szekszárdján.

Orbán György tartott rendhagyó irodalomórát a 7-7. osztályosoknak (Beküldött kép)

Másnap a 3-4. osztályosok életrajzi versenyen mérték össze tudásukat, melyet a „Papaja” csapat nyert meg. A Baka iskola magyaros munkaközösség-vezetője, Szűcs István által koordinált egy hetes program tegnap zárult: az intézmény végzős diákjai emlékfát ültettek az iskola udvarán.

Borítóképünkön: Szeptember 20-án diákok és tanárok koszorúzták meg Baka István sírját

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában