zöldségek

2021.09.24. 12:30

Elszabadultak az árak a szekszárdi piacon

Elszabadultak az árak a szekszárdi piacon, nyilván erről nem a helyiek tehetnek, ők csak követik a bolti, nagybani piaci árakat.

M. I.

A karfiolt, brokkolit nem kilóra, hanem darabra kínálták. Az előbbinek ezer, az utóbbinak hatszáz forint volt darabja. Először azt hittem elírta a piacon árusító kereskedő, de mint mondta, szó nincs erről, ez az ára. Nem is tolongtak érte.

A paradicsomból több fogyott, noha ennek a terméknek a kilós ára sem akar 450 forint alá menni, akárcsak a burgonyáé 230–240 forint alá. Egyedül a lecsónak való paprikát kínálták olcsón, 250 forintért már lehetett belőle venni egy kilót.

Gyümölcsök közül a szőlő, az alma, a szilva és még a dinnye volt a nyerő. A szőlő a legdrágább, 700 és 450 forint között, a szilva kilója 400, az almáé 300, a dinnyéé 100 forint volt. A vöröshagymát sem lehetett olcsóbban megvenni mint az üzletekben, kilóját 250–280 forint között kínálták. A kovászolni való uborkáért 450 forintot kértek a legolcsóbb helyen. Sütőtökből volt még választék bőven, változatos áron.

Borítóképünk archív felvétel

Címkék#zöldségek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában