Kerékpártárolók

2021.09.30. 11:30

Három Tolna megyei állomáson fejleszt a MÁV

A regionális vasúthálózat állomásainak fejlesztését a Magyar Falu Program keretében, a Miniszterelnökség támogatásával valósítja meg a MÁV Zrt.

TEOL

Fotó: Beküldött kép

A számos önkormányzati pályázati lehetőség mellett a Magyar Falu Program fontos eleme az állami infrastruktúra, azaz a közút- és vasúthálózat fejlesztése is az érintett falusi térségekben. A MÁV projektjének célterülete a közlekedési főtengelyektől távolabb eső térségeket feltáró regionális vasúthálózat, amely az elmúlt 10-15 év fejlesztéseiből kimaradt – olvasható a vasúttársaság közleményében.

Annak érdekében, hogy az ebben a térségekben élők is hasonló minőségű szolgáltatást kapjanak a vasútállomásokon, mint a fővonalakon, vagy a budapesti elővárosban utazók, a vasúttársaság mostani projektjében megújul 13 vasútállomás meglévő utasforgalmi épülete és annak környezete, 11 helyszínen új, korszerű állomásépületet húznak fel, további 229 vasútállomásra pedig fedett kerékpártárolókat, utasbeállókat és utcabútorokat telepít a MÁV, valamint megújul a statikus utastájékoztatás is. A Magyar Falu Programban a vasúttársaság az ötezer lakosnál kisebb településeken hajt végre beruházásokat és fejlesztéseket.

Homolya Róbert, a vasúttársaság elnök-vezérigazgatója szerint „a közösségi közlekedés fejlesztése a fenntarthatóság és a környezetvédelem szempontjából is fontos, de hozzájárul ahhoz is, hogy nőjön a vidék népességmegtartó ereje.” A programban szereplő kistelepülések vasútállomásainak fejlesztésére a Miniszerelnökség 2 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a MÁV részére.

Hírportálunk kérdésére válaszolva a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság azt közölte, hogy a Magyar Falu Program vasútállomás-fejlesztési programjában három Tolna megyei település, az 50-es számú Baja–Dombóvár vonalon található Váralja, Nagymányok és Mőcsény érintett. A tájékoztatás szerint kerékpártárolót mindhárom helyszínre telepítenek, az utcabútorok megújítása pedig a szükséges mértékben történik majd. Az ugyanezen a vonalon fekvő Baranya megyei település, Szalatnak a MÁV projektje keretében egy teljesen új állomásépülettel gazdagodik.

Borítóképünkön: A váraljai vasúti megálló is fedett kerékpártárolóval bővül majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában