rendkívüli közgyűlés

2021.09.09. 14:00

Hosszú vita után döntöttek a bizottsági keretek felosztásáról

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere csütörtök délelőtt rendkívüli ülésre hívta össze a közgyűlést. A testület hosszú vita után döntött a bizottságok rendelkezésére álló pénzügyi forrás felosztásáról.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

A képviselők tárgyaltak a Keselyűsi út déli oldalán történő iparfejlesztésről, ahol a közgyűlés egy mezőgazdasági területet, részben beépítésre szánt gazdasági övezetbe, részben erdőövezetbe átsorolva azt kiemelt fejlesztési területté nyilvánította. Így a terület egyik része az iparfejlesztést szolgálja, másik részét a környezet védelme érdekében erdősítik.

Hosszú vita után döntött a testület a bizottságok rendelkezésére álló pénzügyi forrás felosztásáról. A polgármester javaslata alapján a pumptrack pálya a költségvetésből épül, így a bizottságoknak marad az 50 millió forintos keret. Több javaslat hangzott el, a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság és a Pénzügyi Bizottság lemondott a nekik járó összegről, s végül, minimális többséggel úgy szavaztak a képviselők, hogy az Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság 25, a Kultúra, Civil szervezetek, Városmarketing Bizottság 19, a Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság pedig 6 millió forintot kap.

Tárgyaltak többek között a Szakály Ferenc utcában beszakadt pince helyreállításáról is. Azt javasolták, igényeljen a város a vis maior keretből erre támogatást, de mert balesetveszélyes, saját forrást felhasználva kezdjék meg a munkát. Határozott a testület arról is, hogy város csatlakozzon a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez, s az esélyteremtés érdekében hat millió forinttal támogassa a felsőoktatásban résztvevő és továbbtanulni szándékozó hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalokat.

Szekszárd önkormányzata 30 milliós támogatást kapott a Nemzeti Kulturális Alaptól a művelődési intézményeknek a járvány okozta bevételkiesés pótlására. Az összeg felosztásáról úgy döntöttek a képviselők, hogy 25 milliót kapjon a Babits Kulturális Központ, 3 milliót a Wosinsky Mór Megyei Múzeum és 2 millió forintot az Illyés Gyula Megyei Könyvtár.

A Kerékpárosbarát Szekszárd című pályázat keretében épülő kerékpárutakról a közgyűlés zárt ülésen döntött.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában