megállapodás

2021.09.16. 13:59

Kalocsai múzeummal működik együtt a szekszárdi egyetemi kar

A tehetséggondozást segítő képzési, szakmai kooperáció jelenti annak az együttműködési megállapodásnak az alapját, amelyet prof. dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja és Romsics Imre, a Viski Károly Múzeum igazgatója írt alá Kalocsán, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben. A megállapodás aláírását követően megnyitották a KPVK kalocsai alkotótáborában készült, hallgatói munkákból összeállított kiállítást.

TEOL

Fotó: Beküldött kép

Múzeumi szakmai gyakorlatok, alkotótáborok, közös múzeumpedagógiai programok és más képzési elemek kerültek annak az együttműködési megállapodásnak a középpontjába, amelyet prof. dr. Szécsi Gábor, a PTE KPVK dékánja és Romsics Imre, a Viski Károly Múzeum igazgatója írt alá Kalocsán, a Nicolas Schöffer Gyűjteményben. A megállapodás értelmében a PTE KPVK környezetkultúra szakos hallgatói a jövőben részt vehetnek a Múzeum által szervezett szakmai gyakorlaton, alkotótáborokban, a múzeum munkatársai pedig bekapcsolódhatnak a kar oktatási, tudományos tevékenységébe.

A megállapodás aláírását követően megnyitották a KPVK kalocsai alkotótáborában részt vevő környezetkultúra szakos hallgatóinak munkáiból készült kiállítást a Viski Károly Múzeumban. A Varga Rita képzőművész, egyetemi tanársegéd által szervezett kiállítást prof. dr. Szécsi Gábor köszöntőjét követően dr. habil Kocsis Miklós, a PTE KPVK Alkalmazott Művészetek Tanszékének vezetője, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézetének igazgatója nyitotta meg – tájékoztatta portálunkat Haffner-Kiss Alexandra, a szekszárdi kar ügyvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában