bizottsági ülések

2021.09.07. 16:36

Kiemelt fejlesztési terület létrehozását javasolják Szekszárdon

A Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság és az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság is ülésezett kedden Szekszárdon.

Szepesi László

Forrás: Wikipedia

Fotó: illusztráció

Ács Rezső, Szekszárd polgármestere csütörtök délelőttre összehívta a Szekszárd Közgyűlésének rendkívüli ülését. A képviselők a program szerint hét napirendi pontról tárgyalnak. Ezeket a közgyűlés bizottságai a napokban véleményezik, véleményezték.

Kedden délelőtt a Gazdasági és Városfejlesztési Bizottság tárgyalt a Keselyűsi út déli oldalán történő iparfejlesztésről, ahol a közgyűlés egy mezőgazdasági területet, részben beépítésre szánt gazdasági övezetbe, részben erdőövezetbe kíván átsorolni és azt kiemelt fejlesztési területté nyilvánította. A véglegesítés előtt partnerségi egyeztetésre volt szükség.

Ennek során észrevétel, vélemény, kifogás, ellenvetés nem érkezett. Így a bizottság is javasolja, hogy a terület egyik része az iparfejlesztést szolgálja, másik részét a környezet védelme érdekében erdősítsék.

Tárgyaltak többek között a Szakály Ferenc utcában beszakadt pince helyreállításáról is. Azt javasolták, igényeljen a város a vis maior keretből erre támogatást, de ettől függetlenül, mert balesetveszélyes, saját forrást felhasználva kezdjék meg a munkát.

Délután az Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottság véleményezte a közgyűlési előterjesztéseket. Örömmel állapították meg, hogy a város csatlakozva a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszerhez 6 millió forinttal támogathatja a felsőoktatásban résztvevő és továbbtanulni szándékozó – az esélyteremtés érdekében, a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló – fiatalokat.

A Gazdasági és az Oktatási Bizottság is tárgyalta a bizottsági keretek felosztásáról szóló javaslatot, s mindegyik testület az abban szereplő 32 és félmillió forintos összeg növelését kívánja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában