beruházás

2021.09.16. 15:30

Korszerűsítik a katolikus iskolát Pakson

TN

Fotó: Molnár Gyula

Október végén megkezdődhet a paksi Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium bővítése, amely több ütemben zajlik majd. A mintegy 3 milliárd 351 millió forintos kormányzati támogatással megvalósuló beruházás eredményeként kibővül és korszerűbbé válik az iskolaépület – tájékoztatott a TelePaks.

– Jelenleg az iskolai oktatásunk négy telephelyen folyik, amelyből hármat bérel az intézmény, emiatt évtizedek óta „szétszórt” állapotban vagyunk. A fejlesztés hozzásegít ahhoz, hogy az összes diákunk és pedagógusunk egy helyen, a Templom téren tanulhasson és dolgozhasson majd – fogalmazott Koósz Roland, a Balogh Antal Katolikus Óvoda Általános Iskola és Gimnázium igazgatója. Mint kiderült, a beruházás során az alsó tagozatnak új, héttantermes szárny épül, valamint az iskola egy tornacsarnokkal is bővül. Utóbbi 720 négyzetméter hasznos alapterületű, kettéosztható építmény lesz, amelynek köszönhetően egyszerre két osztály is sportolhat benne. – Ezen kívül gimnáziumi osztálytermek és különböző szaktantermek, a tervek szerint fizika- és kémialaboratórium épül majd a gimnáziumi részen, de komoly infrastrukturális fejlesztés elé néz a nyelvi oktatás is. A fejlesztésekkel iskolánk 21. századi színvonalon működhet – közölte az igazgató.

A többlépcsős beruházás a Templom utcai épület melletti sportpálya területén és a Gazdag Erzsi Általános Iskola és Kollégium ebédlője helyén valósul meg. Utóbbi intézménynek a katolikus iskola majdani épületében alakítanak ki ebédlőt. A telekkialakítás, úgy tudni, már megtörtént, jelenleg a kiviteli tervek készülnek, és várhatóan október végén indulhat a közbeszerzési eljárás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában