javítás és tereprendezés

2021.09.07. 10:20

Lelkes önkéntesek tették rendbe a lépcsősort a Kápolna téren

Az itt látható felvétel azt bizonyítja, hogy Bognár Cecil nemcsak a tárogatót kezeli szakavatott módon, hanem a fúrógépet is.

Sz. Á.

Fotó: Makovics Kornél

A Magyar Kultúra Lovagja a múlt hét végén sem érezte magára nézve kellemetlennek a fizikai munkát. Úgy döntött ugyanis nyolcadmagával együtt, hogy saját lehetőségéhez és erejéhez mérten tereprendezéssel és különböző javításokkal rendbe hozza Szekszárdon a Kápolna téren a forrástól a kápolnakertbe vezető, elég rossz állagú lépcsősort és az ugyancsak gondozatlan közvetlen környezetét. Tette ezt még a hagyományos búcsú előtt.

– Édesanyám hozta létre a Remete-kápolnáért alapítványt, ezért úgy érzem, tartozom emlékének ezzel a munkával – jelentette ki Bognár Cecil. – Ezzel együtt azt vallom, hogy az előttünk álló feladatokról amúgy sem beszélni kell, hanem végre kell hajtani azokat.

A dr. Bihari-Nagy Sándorné, Bognárné Gergely Katalin, Koleszár Pálné, dr. Bihari-Nagy Sándor, Borda Károly, Horváth Gábor, Turgonyi Gábor és Bognár Cecil alkotta brigád reggel kilenckor kezdte el a délután egy óráig tartó tereprendezést. Néhány arra járó lakos kíváncsian figyelte a szokatlan sürgés-forgást, sőt, akadt, aki nem sajnálta idejét és besegített például a vízhordásba.

A lelkes csapat minden tennivalót a helyszínen található, ott heverő anyagból, például kövekből és faágakból valósított meg. A korlát elkészült, a lépcső kijavítva, a fű levágva – jelentette katonás egyszerűséggel a végeredményt a lovag. Az eredmény látványosan igazolja, hogy azért van közösség, melynek tagjai számára a kivitelezés, illetve a köz javát szolgáló munka egyaránt lehet természetes.

Borítóképen: Bognár Cecil a kapaszkodót erősíti a tartóoszlopokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában