Társulás

2021.09.07. 11:30

Madocsa is bekerült, TEIT-napot rendezett

Idén Madocsa volt a házigazdája a már hagyományos TEIT napnak. A Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás rendezvénye előadásokkal, színpadi produkciókkal, kvízjátékkal várta az érdeklődőket.

TN-információ

Fotó: Beküldött kép

Egy év kényszerű szünet után tartotta meg hagyományos TEIT napját a Társadalmi Ellenőrző Információs és Településfejlesztési Társulás. – Újragondoltuk és sok új elemmel egészítettük ki évente visszatérő programunkat – mondta dr. Filvig Géza elnök köszöntőjében. Kiemelte, hogy egy-egy ilyen alkalom lehetőséget teremt arra, hogy a tagtelepüléseken élők új információkkal gazdagodjanak.

– Rég várt pillanat ez Madocsa életében – fogalmazott Baksa Ferenc polgármester. Azt mondta, az igazi fordulópont 2019-ben volt, amikor a község hosszú várakozás után csatlakozhatott a társuláshoz, de a mostani alkalom is kiemelkedő, hiszen meg tudják mutatni magukat, fel tudják vonultatni azokat az értékeket, amelyeket őriznek, ápolnak. – Rég nem volt közösségi rendezvény a járványhelyzet miatt, most alkalmunk van arra is, hogy személyesen találkozzunk, kifejtsük a véleményünket, kapcsolatokat teremtsünk – fűzte hozzá. Kitért arra is, hogy sok madocsai dolgozik az atomerőműben, s abban is bízik, hogy a Paks II. projektben is sokan jutnak majd lehetőséghez.

A beruházásért felelős miniszter, Süli János köszöntőjében arra buzdította a gyerekeket, fiatalokat, hogy tanuljanak, válasszanak olyan szakmát, ami lehetővé teszi, hogy az épülő atomerőműben dolgozhassanak. – Nem kell mindenkinek mérnöknek lenni, egy jó szakma is biztos megélhetést jelent – mondotta, hozzátéve, hogy az új blokkok, amelyek 2029-ben, illetve 2030-ban lépnek kereskedelmi üzembe, hatvan évig működnek majd, s megfelelő távlatot jelentenek az ott dolgozóknak. Beszélt arról is, hogy heteken belül megkaphatják a létesítési engedélyt, aminek birtokában elkezdődhet majd a főépület kivitelezése.

– Sokáig dolgoztunk azon, hogy Madocsa is bekerüljön a TEIT-be. Örülök, hogy megtört a jég, és már tudunk együtt dolgozni, gondolkodni – hangsúlyozta a továbbiakban Süli János. Beszélt arról, hogy a Jövőnk Energiája Térségfejlesztési Alapítványon keresztül jelentős fejlesztési forrásokhoz juthatnak a környező települések. A rendezvényen gyermekprogramok, felnőtteknek szóló kvízjátékok, színpadi előadások is várták a résztvevőket. Bemutatkozott mások mellett a Madocsai Hagyományőrző Néptánc Egyesület is.

Idén először rendeztek polgármesteri talkshow-t, ahol a települések hétköznapjai mellett alkalom nyílt a TEIT szakmai munkájáról is szót ejteni – mondta el lapunknak a talk­show egyik résztvevője, Gáncs István. A TEIT alelnöke arról is beszélt, hogy idén a korábbi tapasztalatokat leszűrve a korábbinál kompaktabb, tartalmasabb rendezvényre várták a tagtelepüléseken élőket. – A szakmaiságra, az összekovácsolódásra fókuszáltunk – fogalmazott. Hozzátette, a tapasztalatok, visszajelzések azt igazolják, hogy jó döntés volt, az idei TEIT-nap remekül sikerült.

Borítóképünkön: Szabó Zsolt ordasi (balra), dr. Filvig Géza kalocsai, Baksa Ferenc madocsai, Romhányi Károly gerjeni és Gáncs István tengelici polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában