fesztivál

2021.09.13. 20:00

Marhapörkölt volt a nyerő az idei Forgó Fesztiválon

Szászék szilvalekvárral és puliszkával tálalt marhapörköltje nyerte a legjobb étel díját a Forgó Fesztiválon, ahol egész nap színvonalas műsorok szórakoztatták a résztvevőket.

Rónai Gábor

Huszonöt bográcsban rotyogtak az ételek a Forgó Fesztiválon. A stílszerűen csak „Fesztiváltérnek” nevezett parkot teljesen benépesítették a vendégek. A sok helybéli és környékbeli „szakácsmesterrel” egy Kerekegyházáról érkezett csapat is felvette a versenyt – ötven liternyi birkapörköltet készítettek.

László Attila polgármester örömmel tekintett körbe, s mosolyogott a nemlézető bajusza alatt – a faluvezető azt állapíthatta meg, hogy egyre népszerűbb a Forgó Feszivál, amely pár év alatt jó kis kultúreseménnyé nőtte ki magát. Nagy Natália és csapata igencsak kitett magáért, ami a szervezést illeti, mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek kiváló programok közül választhattak (lehetett sétakocsikázni, kézműveskedni, terepjáróval utazni, arcot kifestetni, hogy csak néhányat említsünk a sok közül).

A polgármester megnyitójában nem is felejtette el megköszönni a fáradozásaikat. Lapunknak elmondta, rendkívül jó érzéssel tölti el, hogy olyan településekről is érkeztek vendégek, amelyeken szintén falunap zajlott a závodival egyidőben. A főzőversenyt a szakavatott zsűri értékelése alapján Szászék csapata nyerte, akik marhapörköltet tálaltak szilvalekvárral és puliszkával. A második helyen ugyancsak egy marhapörkölt végzett – Benes és Gyugyóóó juhtúrós nokedlit kínált mellé. Harmadik pedig a Vál család vegyespörköltje lett.

Hogy a zsűri nem tévedett, azt mutatta, hogy kora délutánra valamennyi bogrács kiürült. De nemcsak a díjazottaké, az összes nevezőé. A vendégek ételjegy vásárlásával valamennyit megkóstolhatták. Kiosztottak különdíjakat is a főzőverseny indulói között: Kosnásék Kalocsai szelete, a Jordáki család Székelykáposztája és a Hali-Csali csapat halászléje is kiérdemelte az elismerést.

A főzőverseny előírása volt, hogy mindennek nyílt tűzön kellett elkészülnie – húzta alá László Attila, hozzátéve, hogy valamennyi csapat egy, a nyári táborokban elkészített vágódeszkát vihetett haza – a helyezettek pedig értékes ajándékokat vehettek át. A nagyszínpadon egész nap kultúrcsoportok váltották egymást, a helyi tehetségek mellett érkeztek mázai, majosi, bonyhádi, gyönki, dombóvári, nagymányoki és kismányoki fellépők, a sztárvendég pedig Meggyes Csabi volt, aki régi ismert slágereket adott elő. A napot a The Dandeline, a Neonverebek és a Plató Band koncertje zárta, majd hajnalig retro diszkóval múlathatták az időt a legtovább kitartók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában