fesztivál

2021.09.13. 09:30

Színes műsorok és sztárfellépők a kuglóffesztiválon

Szücs Bence

Kiváló hangulatban telt a XVI. Váraljai Kuglóffesztivál. Egy év kihagyás után hétvégén ismét összegyűltek a helyiek, hogy együtt ünnepeljenek a tradicionális lakodalmas étel köré épülő rendezvényen. A programsorozat a hagyományos szüreti felvonulással indult, majd a rendezvénynek teret adó sportpályára érkezve a színpadi előadások következtek.

– Elsőként a felvonulásban résztvevő tánccsoportok produkcióját tekinthették meg a helyiek, majd a kuglóf dagasztása, tekerése és kóstolása következett, mint a fesztivál fő attrakciója – emelte ki Sziebert Éva a település polgármestere.

Természetesen a jó hangulat a későbbiekben sem hagyott alább, a színpadon kulturális műsorokat és sztárfellépőket követhettek figyelemmel az érdeklődők. Többek közt fellépett Kovács Gergő, Postás Józsi, a Kozmix, este fél 10-től pedig Wery-Take zenéjére bállal zárult a szombati program.

Az eseményen részt vett Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a térség országgyűlési képviselője, aki a színpadon köszöntötte a megjelenteket. – Mielőtt a fesztivál hagyománnyá vált sokat gondolkodtunk a település egykori polgármesterével, Filczinger Ágnessel, azon, hogy milyen rendezvény tudná leginkább bemutatni, megjeleníteni a helyi jellegzetességeket. A döntés a hagyományos lakodalmas Váraljai Kuglófra esett, e köré épül fel már hosszú évek óta a nagy hagyománynak örvendő rendezvény – emelte ki az államtitkár. Továbbá megköszönte Sziebert Éva polgármesternek a kiváló szervezést és további jó szórakozást kívánt a helyieknek.

A mozgalmas szombati nap után vasárnap este 7 órától a Váraljai Parkerdőben kertmozival zárult a hétvége, ahol a csillagos ég alá egy közös filmnézésre invitálta a község önkormányzata a helyieket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában