Alzheimer-világnap

2021.09.23. 09:30

Tánccal hívták fel a figyelmet a betegségre

WG

Fotó: A szerző felvétele

Emelkedik az átlagéletkor, egyre több az idős ember. Ez egyrészt örvendetes, másrészt azzal jár, hogy emelkedik az Alzheimer-kórtól szenvedők száma is. Becslések szerint, 2050-re 135 millióan lesznek világszerte.

A betegség feledékenységgel kezdődik, és akár a teljes demenciáig (elbutulásig) is eljuthat. Nem gyógyítható, de a folyamat lassítható. Jó eszköz erre a mozgás, a tánc. A Kákonyi Bertalanné vezette Tolna Városi Nyugdíjas Egyesület szenior tánccsoportja a Hősök terén táncolt kedden, az Alzheimer-világnapon. Minden évben ráirányítják a figyelmet ilyenkor erre a betegségre.

Köszöntőt a város vezető háziorvosa, dr. Barna Györgyi mondott. A fentieken túl arra is rámutatott, hogy a közösségben való lét is segíti a korosodó embereket abban, hogy szellemileg és fizikailag fittek maradjanak. Egy ilyen csoport, mint a nyugdíjas-egyesület, társaságot kínál a tagoknak, programot és értelmes elfoglaltságot azoknak is, akiknek már kezd problémájuk lenni az írással, olvasással, emlékezéssel.

Borítóképünkön: A tolnai Hősök terén táncolt a szenior csoport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában