testvérvárosi kapcsolatok

2021.09.10. 21:12

Ünnepi testületi üléssel kezdődött az 5. Bátaszéki Bornapok

Egy év kihagyás után immár ötödik alkalommal rendezik meg az országos hírű bátaszéki bornapokat. Péntek délután az ünnepi testületi üléssel hivatalosan is megkezdődött a vasárnap estig tartó rendezvénysorozat.

M. I.

Fotó: Makovics Kornél

Péntek délután az ünnepi testületi üléssel hivatalosan is megkezdődött az ötödik bátaszéki bornapok. Dr. Bozsolik Róbert polgármester köszöntőjében elmondta, idén ünneplik Gyergyóditróval kötött 25 éves testvérvárosi kapcsolatukat. Ebből az alkalomból Puskás Elemér ditrói polgármester személyesen mondta el köszöntőjét, a másik testvérváros, Besigheim polgármestere pedig levélben küldte el üdvözletét.

Dr. Bozsolik Róbert hangsúlyozta, 25 évvel a testvérvárosi szerződés aláírása után elmondhatjuk, barátság köti össze a színjátszókat, a két város diákjait, táncosait, tűzoltóit, az euromóka-csapatok tagjait.

A köszöntőbeszédek után egy okirattal erősítették meg Bátaszék és Gyergyóditró testvérvárosi kapcsolatát. Az ünnepi hangulatot a Bátaszéki Pedagógus Kórus és Környei Attila gitárművész műsora tette még emlékezetesebbé.

Közben a Piac téren kinyitott a tíz neves borház, valamint egy pálinkaház is. Színes műsorokkal, neves fellépőkkel megkezdődött a vasárnap estig tartó bátaszéki bornapok. Idén alkalmazkodni kell az egészségügyi szabályokhoz, emiatt három kapun keresztül lehet majd bejutni a bornapok zárt területére a védettségi igazolvány felmutatása után. A belépés ingyenes.

Borítóképünkön: Bozsolik Róbert (balra) és Puskás Elemér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában