A tragikus nap áldozataira emlékeztek Gyulajon

Szeri Árpád

Fotó: Mártonfai Dénes

Gyertyákat, mécseseket, virágokat helyeztek el Gyulaj lakói a központban található kőkereszt lábánál pénteken este. Egy közlekedési baleset három helyi áldozata előtt hajtottak fejet. Ketten válságos állapotban kerültek kórházba.

A falut sokkolta a tragédia. A megkérdezett helybeliek közül mindenki jól ismerte az életüket vesztett fiatalokat. – Iszonyatos volt – írta le saját, de vélhetően mások lelkiállapotát is egy hölgy, válaszolva arra kérdésre, hogy miképp élte meg a halálos baleset hírének vételét. – Össze van törve mindenki – tette hozzá.

– Amikor meghallottam, mi történt, megdöbbentem, és először nem akartam elhinni – közölte egy férfi. – Együtt nőttünk fel, és már nincsenek köztünk...

A kereszt előtt könnyeivel küszködő férfi, az egyik elhunyt fiatalember édesapja szólt a köré gyűlt gyászolókhoz. – Itt mindenki áldozat – mondta elcsukló hangon. – Nézzetek körül! Mindenki rokon, mindenki barát. Egy falu gyászol.

Mint azt Selmeci László polgármester lapunknak elmondta, a csütörtöki nap maga volt a tragédia Gyulajon, és nem csak e szörnyű baleset miatt. Az egyik, önkormányzatnak dolgozó fiatalasszony ugyanis tüdőembóliát kapott, és pillanatok alatt elhunyt. Ő négy gyermeket hagyott hátra. Rá is emlékeztek pénteken este.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában