Balesetben elhunyt fiait gyászolja Gyulaj

Gyulaj Községi Önkormányzat százezer forint temetési segélyt ad egyenként a csütörtöki közlekedési balesetben elhunyt három férfi családjának. A gyászolókat rendkívüli segéllyel is támogatják. A faluban ma este megemlékezést tartanak.

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Az egész települést megrázták a csütörtökön történtek. Az önkormányzat péntek este hét órától megemlékezést tart Gyulaj központjában, a keresztnél, a balesetben elhunyt áldozatok emlékére. A megemlékezést rendőrök biztosítják.

Mint arról beszámoltunk, a 65-ös úton, Som és a daránypusztai elágazás közötti útszakaszon történt balesetben három gyulaji férfi vesztette életét, amikor személyautójuk – eddig tisztázatlan körülmények között – összeütközött egy teherautóval. Az autóban öt gyulaji férfi utazott, a legfiatalabb tizenhét, a legidősebb huszonhét éves volt.

Selmeci László, Gyulaj polgármestere lapunknak elmondta, hogy az autóban utazók mindannyian Siófokon dolgoztak az építőiparban. Aznap reggel is munkába indultak, amikor a baleset történt. A két túlélő állapota válságos, komoly sérüléseik vannak, sajnos még mindig kétséges, hogy felépülnek-e. Az autóban utazók valamennyien fiatalok voltak. Az egyik elhunyt kétgyermekes édesapa, az egyik túlélő pedig – akit súlyos sérülésekkel mentőhelikopterrel a székesfehérvári kórházba, majd onnan Budapestre szállítottak – élettársával éppen gyermeket vártak.

– Nagy szomorúság, ami történt velük, hogy hármójuknak így ért véget az élete – mondta Selmeci László. – A csütörtöki nap maga volt a tragédia Gyulajon, és nem csak e szörnyű baleset miatt. Az egyik, önkormányzatnak dolgozó fiatalasszony ugyanis tüdőembóliát kapott, és pillanatok alatt elhunyt. Ő négy gyermeket hagyott hátra...

A település vezetője hozzátette: a közlekedési balesetben elhunytak családjainak – polgármesteri jogkörénél fogva – egyenként százezer forint temetési támogatást folyósít az önkormányzat, valamint rendkívüli segélyt is adnak a számukra, amennyire szükségük van. Az önkormányzat természetesen a kórházba került gyulajiak családjait is támogatja.

Információnk szerint az autóban utazó férfiak mindannyian szegény családból származnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában