találkozó

2021.10.16. 15:14

Elrajtolt a Fidelitas Tolna megyei rendezvénysorozata

Szepesi László

Fotó: A szerző felvétele

Családias hangulat fogadta a Fidelitas Paksról, Decsről, a megyeszékhelyről, s a környező településekről érkezett tagjait Szekszárdon, a Szent István-házban. Az ajtónál pálinka, a terített asztalokon bor, kóla, s kinn az udvaron jókora üstben főtt a marhapörkölt. A cél viszont nagyon komoly. A tavaszi országgyűlési választásra készülnek a fiatalok.

Egy rendezvénysorozat nyitánya volt ez a találkozó, amelyre Dobos Dávid, a Fidelitas Tolna megyei vezetője hívta a Fidesz ifjúsági társszervezetének munkája iránt érdeklődő fiatalokat, hogy találkozva közszereplőkkel, politikusokkal, politológusokkal, megismerjék véleményüket, és így ne csak az internetről, közösségi médiából kapjanak információt, híreket.

A találkozó vendége volt Horváth István, a körzet országgyűlési képviselője, Szekszárd közgyűlését pedig Gyurkovics János alpolgármester képviselte. Az országgyűlési képviselő elmondta, fontos megszólítani a fiatalokat, bevonni őket a közéletbe. Övék a jövő, s kormány az elmúlt tizenegy év során is érdekükben tett sokat. Őket segítették többek között a családtámogatással kapcsolatos döntések, a huszonöt évesnél fiatalabbak adókedvezménye, amely pályakezdésüket könnyíti.

A program viszont az, hogy ne csak nekik építsük, hanem hogy velük együtt építsük a jövőt. Fontos, mondta a képviselő, a Fidesz-KDNP értékrendjében az olyan családmodell, amelyben a férfi az férfi, s a nő pedig nő, és együtt nevelnek több gyermeket.

A helyi jobboldali közösség fehérasztal melletti találkozóján Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője elmondta a fiataloknak, közösségépítő céllal jöttek össze. Azért, hogy a választási kampány során alakuljon egy olyan csapat, amelyik hasznos tagja lehet a helyi jobboldalnak is. A jövő évi parlamenti választás ugyanis sokkal kiélezettebb lesz, mint az előző volt, mert létrejött egy ellenzéki együttműködés. Szekszárdon – folytatta – a jobboldalnak erős bástyái vannak, s a baloldali előválasztás nem oldotta meg azokat a problémákat, amelyekkel az ellenzék küszködik.

Ez a Gyurcsány-probléma, hogy nem újult meg a baloldal. A Stop Gyurcsány! Stop Karácsony! petícióból a Stop Karácsony megvalósult, az elkövetkező hónapokban pedig az lesz a feladatuk, hogy másik fele is megvalósuljon a törekvésnek. A szekszárdi rendezvényen erre hívta fel a figyelmet, célt adva ennek a jobboldali közösségnek, hogy miért kell küzdeni a következő hat hónapban.

Borítóképen: Dobos Dávid megnyitja a találkozót

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában