CÖF Dombóvár Klub

2021.10.25. 19:10

Európa jövőjéről beszéltek a dombóvári fórumon

Varga Szilvia

Fotó: A szerző felvétele

Nagy érdeklődés mellett tartották meg a közelmúltban a Civil Összefogás Fórum (CÖF) rendezvényét. A CÖF Dombóvár Klub meghívására „Európa jövője” címmel tartott civil akadémiát a művelődési házban ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász, a CÖF szóvivője és Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő. A vendégeket Futó Péter, a helyi szervezet vezetője köszöntötte.

A jó hangulatú beszélgetés fő témakörei között szerepelt a Németországi választás és annak hazánkra gyakorolt hatása, a magyar-német kapcsolatok jövője, a rezsicsökkentés és az Északi Áramlat 2. gázvezeték fontossága, a földgázvásárlásra kötött hosszú távú szerződés jelentősége a lakosság számára, a bevándorlás problémája, a bevándorlók asszimilációja és a migránsok okozta konfliktusok Európa-szerte, valamint a V4-es országok együttműködése és az együttműködés jelentősége.

A beszélgetés második részében a vendégek a hallgatóság kérdéseire válaszolva kifejtették az aktuális közéleti eseményekkel, többek között a baloldali előválasztási „színjátékkal” kapcsolatos álláspontjukat.

A rendezvény a művelődési ház aulájában folytatódott, ahol a szervező CÖF Dombóvár Klub vezetősége az előadást követően vendégül látta és kötetlen beszélgetésre invitálta az eseményre ellátogató résztvevőket.

Borítóképen: Ifj. Lomnici Zoltán (balra) és Nógrádi György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában