szekszárdi közgyűlés

2021.10.26. 19:10

Főként kérelmek elbírálásával foglalkoztak a bizottságok

Szepesi László

20210921 Kaposvár Gyógyszertár illusztráció Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Lang Róbert

Főként a beérkezett kérelmek elbírálásával foglalkozott mai ülésén a szekszárdi közgyűlés két bizottsága is. A Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér elnökletével tanácskozó Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság, mielőtt a tűzifa- vagy gyógyszertámogatásról és egyéb segítségnyújtásról döntött, a helyi klímastratégia kidolgozásáról tárgyalt. Arról, hogy miként lehetne mérsékelni világunk tudatos rombolását, s hogy ennek érdekében milyen szemléletváltozásra lenne szükség. Elkészült egy tervezet, amely az irányt jelöli ki, s azt további javaslatokért megküldték a képviselőknek, szakembereknek. A végleges programot majd a közgyűlés fogadja el.

A Kultúra, Civil szervezetek, Városmarketing Bizottság változtatva a napirenden, előbb a kérelmekről tárgyalt. Teljesítette Cseh Gábor kérését, s nyolcvanadik születésnapja alkalmából rendezendő kiállítását százezer forinttal támogatta. A Rákóczi Szövetség azért kért pénzt, hogy határainkon túl segítse a magyar fiatalokat magyar iskolát választani.

A Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör a pénteken megrendezésre kerülő, hagyományos őszi Egészségügyi nap költségeihez kért támogatást.

Szintén a bizottsághoz küldte kérését az idén alakult zombai Országos Fiatal Segítők Egyesülete. Működésükhöz kértek Szekszárd Közgyűlésétől anyagi, eszköz- és médiatámogatást. A bizottság úgy döntött, előbb szeretné megismerni az új egyesület tevékenységét, s utána dönt.

Nagyobb vita a Civil Keretre érkezett pályázatok elbírálását kísérte. A 44 pályázó a kiosztható hét és félmillió forint háromszorosát kérte. A Szekszárdi Civil Kerekasztal elnöke javasolta, az igazságosabb elosztás érdekében valamilyen pontrendszer kialakítását.

Borítókép: Gyógyszertámogatásról is döntött a Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottság (képünk illusztráció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában