tehetségfesztivál szekszárdon

2021.10.29. 19:20

Kinyílt a világ, így a tehetség is könnyebben tör utat magának

Fotó: Makovics Kornél

A Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán, Szekszárdon ma folytatódott a nemzetközi tehetségfesztivál. Míg előző nap a tehetség és a fenntartható környezet kapcsolatáról szóltak az előadások, pénteken a tehetség és a művészet volt a téma.

Dr. Kocsis Miklós, a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet igazgatója arról beszélt, hogy a művészetnek világot teremtő ereje van, meghatározza, befolyásolja gondolkodásunkat. Varga Rita festőművész a jövőbe látó művészetről, a művészeti tendenciákról szóló előadását vetített képekkel illusztrálta.

Délután azt láttatták, miként mutatkozik meg a tehetség az énekben, táncban. Kindl Gábor magyar népzenét népszerűsítő újszerű programja egy sárközi népdalt mutatott be a Bartina Együttessel.

A magyar származású Karl Bardosh, New York-i professzor online előadásban példákkal illusztrálta, hogy míg hajdan a tehetséget, mint Semmelweis Ignácét is, csak halála után ismerték fel, ma a világ kinyílt, s az internet segítségével is utat tör magának.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/az-egyuttmukodes-a-tehetseg-kiaknazasanak-alapja-4146191/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában