célba lövés

2021.10.04. 07:00

Mintha egy akciófilmből lépett volna ki Orbán

Orbán Attila nem volt katona. A megyei közgyűlés alelnöke tizennyolc évesen, mint teológus hallgató, mentesítést kapott a szolgálat alól. Ezt már csak azért sem bánja, mert erdélyi magyar fiatalként – enyhén szólva – nem vágyott arra, hogy román bakaként masírozzon valahol a Regátban.

Szeri Árpád

Forrás: Beküldött kép

Ahogyan Orbán Attila fogalmaz, a teológia, majd lelkipásztori szolgálata elkezdésével végérvényesen az Úr katonája lett. Ezzel együtt többször is hallott közvetlen közelről fegyverropogást és néha csak a jó szerencséjének köszönhette, hogy nem fogtak rá géppisztolyt. Dél-afrikai missziói idején éjszakai támadást élt át, illetve az autópályán rablók elleni fegyveres akciót figyelt meg egészen közelről. Egyszer pedig azért tartott sátorban előadást, mert az eredetileg kiszemelt helyszínt, a templomot felrobbantotta egy elvetemült bűnözőcsoport.

Ám önmagában a fegyvertől nem tart. Annyira nem, hogy a napokban kommandóskiképzésen is részt vett, és célba lőtt.

– Az Erdélyi Magyarok Tolna Megyei Egyesületének tagjaként ismeretséget kötöttem a közösség két egykori, kiváló kommandósával – tudtuk meg Orbán Attilától. – Nemrég meghívtak magukkal, hogy vegyek részt a lövészeten. A lőtéri helyszínen azután versenyszerűen zajlott a próba, szóval elég izgalmasan telt el az idő.

Az alelnök a géppisztolyt és a pisztolyt egyaránt kipróbálta. A fotók azt mutatják, hogy akárha egy amerikai filmből lépett volna elő, olyan profi módon tartott célra úgy a géppisztollyal, mint a maroklőfegyverrel. De mint portálunknak és így olvasóinknak elárulta, ez azért volt így, mert szakszerű oktatást és eligazítást kapott a lövészet előtt, és maradéktalanul betartotta a biztonsági előírásokat.

– Azt nem állítom, hogy megszereztem a mesterlövészi címet – mondta végezetül. – De a céltáblát az esetek nagy részében eltaláltam, időnként egészen közel a középponthoz. S ha egy politikus pontosan látja maga előtt a célt, az már szerintem eleve bizakodásra adhat okot.

Borítóképünkön: Orbán Attila lövéseinek többsége becsapódott a céltáblába

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában