közmeghallgatás

2021.10.04. 10:20

Több állami támogatás jut még az idén Bátaszéknek

Közmeghallgatást tartottak a városházán szeptember 29-én, délután, ahol Horváth István országgyűlési képviselő is tiszteletét tette, és jó hírekkel érkezett, számolt be az eseményről a bataszek.hu.

M. I.

Forrás: Facebook

Állami támogatás jut Bátaszéknek még az idei esztendőben, így végre sikerül a kövesdi bekötőutat felújítani közel 42 millió forintból. Ezen kívül a Számvevőség épületének felújítására, egy közpark rendbetételére, és a majdani Felvidék-ház megvásárlására is lesz forrás az ígéret szerint.

A szokásoknak megfelelően a lakosságot tájékoztatták a Bátaapáti Nemzeti Radioaktívhulladék-tároló működéséről, valamint a Társadalmi Ellenőrző Tájékoztató Társulás múlt évi tevékenységéről. Dr. Radó Krisztián, fióktelep-vezető elmondta, hogy megtelt az I-K1 tárolókamra, és elkészült az I-K2 vasbeton medence, amelyre érvényes üzemeltetési engedélyük van. A tervek szerint hamarosan a bátaapáti tárolóba érkezik a püspökszilágyi Radioaktív Hulladék Feldolgozó és Tároló területén elhelyezett, a hulladékátvételi követelményeknek megfelelő, kis és közepes aktivitású radioaktív hulladék. Ennek az engedélyeztetési procedúrája zajlik. A 2022-es évben pedig megkezdődik a Paksi Atomerőműben előállított új típusú hulladékcsomag beszállítása, és végleges elhelyezése a tárolóban.

A közmeghallgatás a város önkormányzatának múlt évi célkitűzéseinek teljesüléséről, illetve az önkormányzat idei évre tervezett feladatainak ismertetésével folytatódott.

A múlt év az összefogásról, a szolidaritásról és a járvány elleni védekezésről szólt. Jól működött a szociális háló, és a közművelődésre a visszafogott kiadások voltak jellemzők. A fejlesztések, beruházások a pályázati kiírásoknak megfelelően zajlottak, melyek az idei évben is folytatódnak.

Borítóképünkön: Horváth István országgyűlési képviselő jó hírekkel érkezett a közmeghallgatásra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában