bátaszéki testületi ülés

2021.10.22. 15:20

Zsikó Zoltán lemondott, Molnár Péter veszi át a helyét

Mauthner Ilona

Forrás: Shutterstock

Rendhagyó testületi ülés volt hétfőn Bátaszéken, a városháza Millenniumi termében. A dr. Somosi Szabolcs alpolgármester vezényletével lezajlott ülés első napirendi pontjaként eskütételre és megbízólevél átadására került sor. Ahogyan korábban már beszámoltunk róla, Zsikó Zoltán helyi képviselő új feladatot vállalt a Tolna Megyei Közgyűlésben, ahol alelnöki posztja összeférhetetlen képviselői mandátumával, így lemondott tisztségéről, tudósított az eseményről a bataszek.hu. Helyére Molnár Péter került, aki a kulturális, oktatási, ifjúsági és sportbizottság tagjaként dolgozik majd a városért.

A második napirendi pontban a kulturális, oktatási, ifjúsági és sportbizottság elnökének a személyére történő javaslattételt dr. Puskás Imre nem találta korrektnek, és rövid vita után elnapolták a napirendi pontot, ahogyan az V. Bátaszéki Bornapok szakmai és pénzügyi beszámolójáról szólót is.

A nyolc fővel jelenlévő testület döntött a természetbeni szociális juttatásokhoz szükséges kötelezettségvállalások ügyében is. Idén is lehetőség lesz a fűtési szezonban pályázni önkormányzati támogatásra. A testület úgy döntött, még az idén meg kell vásárolni a jövő év eleji tüzelőanyagot is, de már a 2022-es évi költségvetés terhére.

Az önkormányzat tulajdonába került a Kossuth u. 28. szám alatti ingatlan, amelynek az ingyenes használatbavételi engedélyét kérte a Bátaszék Felvidék Néptánc Egyesület. A testület a használatbavételi engedélyt megadta.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában