magyarok kenyere

2021.11.07. 09:41

Az összetartozás kovásza mindennél erősebb

MTI/SZ. Á.

Fotó: MTI

A magyar gazdák megmutatták, hogy az összetartozás kovásza mindennél erősebb – hangsúlyozta a köztársasági elnök felesége a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program kárpát-medencei adományozó ünnepségén a Fejér megyei Martonvásáron. A Magyarok Kenyere Alapítvány, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) által szervezett jótékonysági megmozdulással kapcsolatban Herczegh Anita rámutatott: közös céljuk a felajánlóknak az árvaságra, mélyszegénységbe jutott gyerekek éhségének csillapítása.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár kiemelte, hogy a nemzetpolitika, amely 2010 óta jellemzi a magyar kormány politikáját, az összetartozás megerősítését szolgálja. Mint mondta, ezen időszakban számtalan kezdeményezés indult el, és ma már egységes magyar nemzetről beszélhetünk, amit jól jellemez a Magyarok Kenyere Program is.

Győrffy Balázs, a NAK elnöke megemlítette, szemük előtt lebegett az, hogy „mindenkinek jusson bőven illatos, fehér, ropogósra sütött” kenyér, amihez a határon inneni és határon túli magyar gazdák jelentősen hozzájárultak. Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke megjegyezte, hogy a Magyarok Kenyere Program kiállta az idők próbáját, a magyar gazdák lelkéből fakadt a kezdeményezés, közös elhatározásuk révén tart ott, ahová ma eljutott.

Az egyik kiemelt adományozott, Böjte Csaba atya örömét fejezte ki, hogy a sok millió búzaszemet nem üzleteken keresztül értékesítették, hanem „a szeretet barázdáiba vetették bele”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában