sajtótájékoztató

2021.11.26. 18:12

Egyre zöldebb lesz Paks városa

A végéhez közelít a „PaksON Zöldítés 2021”” – közterületi cserje és bokor ültetési program. Ennek apropóján tartott sajtótájékoztatót Szabó Péter a város polgármestere ma délelőtt Pakson. Az eseményen a programot támogató kormányzat képviseletében részt vett Kovács Pál, a Paksi Atomerőmű kapacitásának fenntartásáért felelős államtitkár.

Gazsó Rita

Fotó: Molnár Gyula

– Amikor fát telepítünk, a jövőről, a jövő gyermekeiről gondoskodunk, a faültetés a hosszútávú felelősségvállalás jelképe – emelte ki Kovács Pál, Paks idei zöldítési programjának záró eseményén, amelyet annak örömére hívtak össze, hogy néhány héten belül az utolsó növények kitelepítése is megtörténik a település közterein. Az államtitkár hangsúlyozta: a kormány kiemelt figyelmet fordít és támogatja mind a komolyabb beavatkozásokat és jelentősebb eszközöket, mind pedig a helyi kezdeményezéseket, mint amilyen a Paks önkormányzata által a város tiszta levegőjéért és zöld környezetéért a korábbi években elindított és idén folytatott program.

– Paksot itthon és nemzetközi szinten is főként úgy emlegetik, hogy az atomváros, amely üzenet nagyon fontos, de szeretnénk, ha a köztudatba bekerülne úgy is, mint zöld város, amely címre egyre inkább rászolgál. A tavalyi „Ezer fát Paksra” program után, amelyből csupán a fák felét ültették el a város köztereire, míg ötszáz fát a lakosság kapott. Idén a város tizenegy helyszínén, főként a város forgalmasabb útjain összesen tizenháromezer hétszáz bokrot és cserjét telepítettünk ki, amelyet jövőre szeretnénk folytatni – mondta lapunknak Szabó Péter polgármester. Hozzátette, az idei, „PaksON Zöldítés” elnevezésű programot ötvenötmillió forint értékben támogatta a kormány a PIP Nonprofit Kft-n keresztül.

A zöld város jelleget azonban nem csak ezzel erősítették, idén februártól Pakson a helyi tömegközlekedésben is átálltak a környezetbarát elektromos buszok használatára, amelynek további bővítéséről a legutóbbi testületi ülésen döntött a grémium. Eszerint 509 millió forintos támogatás segítségével a Paksi Közlekedési Kft. megkezdte az elektromobilitás továbbfejlesztésének előkészítését.

Borítóképünkön: Szabó Péter polgármester (jobbról) és Kovács Pál államtitkár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában