szavazás

2021.11.26. 16:45

Eldőlt, melyik jelölt kapja a VOSZ megyei Prima Közönségdíját

Finta Viktor

A Kapos Kórus kapta a legtöbb szavazatot a megyei Prima Gála közönségdíjas jelöltjei közül, ők vehetik majd át a díjat a tavaszra halasztott ünnepi eseményen, tájékoztatta lapunkat dr. Fajszi Lajos. A VOSZ megyei szervezetének elnöke ugyanakkor elismerését fejezte ki mindhárom jelölt felé, úgy véli, mindegyikük győztesnek tekinthető, s kiválóságukat mutatja, hogy rájuk összesen közel két és félszer több voks futott be, mint két éve, ráadásul igen szoros volt az eredmény.

Mint megírtuk, a november 26-ára tervezett díjátadót a járvány miatt a VOSZ elhalasztotta 2022 tavaszára, de a közönségszavazást megtartották. A voksokat november 25-én éjfélig lehetett sms-ben leadni a jelöltekre: a dombóvári Kapos Kórusra, a Hőgyészi Székely Kör Bokréta Tánccsoportjára valamint a simontornyai művész házaspárra, Könyvné Szabó Évára és Könyv Istvánra.

A nyertes Kapos Kórus 1972 őszén alakult Kovács Ildikó vezetésével, dombóvári fiatalokból. Kertész Attila 1987-től 1994-ig dirigálta az énekkart, azóta Markovics Gábor a karnagya. A Tolna Megyei Közgyűlés 2004-ben a „Tolna Megyéért” kitüntetést adományozta nekik. Dombóvár és Tolna megye jó hírét a világ számos országában öregbítették már.

Ötven éve öregbítik a megye jó hírnevét

A Kapos Kórus 1972 őszén alakult Kovács Ildikó vezetésével, dombóvári fiatalok részvételével. A Kapos Táncegyüttest kísérő énekkar taglétszáma folyamatosan gyarapodott, majd önállóvá vált. A Magyar Rádió Kóruspódium című műsorában több alkalommal szerepeltek.

Kertész Attila 1987-től 1994-ig dirigálta a kórust, vezetése idején többször szerezte meg az énekkar az „Aranykoszorú” és az „Aranykoszorú diplomával” minősítést. Markovics Gábor 1994 nyarától a kórus karnagya. Kitartó munkájuk eredményeként 1995-ben Pápán „Fesztiválkórus”, 2000-ben Dombóváron „Hangversenykórus” minősítést szereztek. Repertoárjukban találhatóak egyházi művek, valamint Kodály, Bárdos, Karai, Kocsár, Orbán és Tillai művei.

A kilencvenes évek közepétől könnyűzenei feldolgozásokat is készítenek. Komoly szerepük van a németországi Kernen és Dombóvár testvérvárossá válásában. A Tolna Megyei Közgyűlés 2004-ben addigi munkájuk elismeréseként a „Tolna Megyéért” kitüntetést adományozta nekik. Dombóvár és Tolna megye jó hírét a világ számos országában öregbítették már.

Borítóképünkön a Kapos Kórus látható

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában