Sárpilis

2021.11.17. 19:10

Éllovassá váltak a fejlesztések terén

W. G.

Hosszú ideig sereghajtó volt Sárpilis a fejlesztések tekintetében, de most az élre ugrott. Lakosságarányosan ebbe a faluba érkezett a legtöbb forrás: három év alatt, 11 nyertes pályázatra, 861 millió forint. Részint magyar faluprogramos, részint TOP-os forrásból.

Ezt Horváth István országgyűlési képviselő mondta, aki dr. Horváth Kálmán kormánymegbízottal és Figler János polgármesterrel projektzáró rendezvényen vett részt tegnap. Az avatószalag átvágásán ott volt az útépítéseket kivitelező cég két képviselője, Burai József és Orosz Béla is.

Megújult a Nyéki utca burkolata 9,7 millió forintból, és a Béke téri aszfalt, 14,9 milliós ráfordítással. Az óvoda fűtéskorszerűsítésére 32 milliót költöttek, harminc százalékos költségmegtakarítást remélve – eddig hatmillióba került évente az intézmény fűtése –, míg a temetőkerítés második ütemét ötmillióból valósították meg. (Az első már korábban elkészült, a harmadikat jövőre tervezik, s azzal körbeérnek.) Sárpilisnek vannak további már elnyert s még függőben, elbírálás alatt lévő pályázatai is.

Borítóképünkön: Elkészült a temetőkerítés második üteme. A projektzárás avatószalagját Burai József (balról), dr. Horváth Kálmán, Figler János, Horváth István és Orosz Béla vágta át

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában