több milliós kár

2021.11.02. 21:42

Hatalmas pusztítást végzett a tűz a Tamási Termálfürdőben

A Tamási Fürdő épületében kedden kezdődött a tűzvizsgálati eljárás. Sándor Zsolt, az üzemeltető Aquaplus Kft. fejlesztési vezetője elmondta: egészen biztos, hogy több millió forint a termálfürdőben keletkezett kár.

Brunner Mónika

20211102_Tamasi_furdo_tuz_KA_TN

Fotó: Kiss Albert

Mint arról beszámoltunk, az első egységek hétfő délután négy óra nyolc perckor kapták a riasztást: tűz alakult ki a Hársfa utcában található Tamási Fürdőben. A helyszínre hat gépjárműfecskendő tűzoltóautó, két magasból mentő és közel negyven tűzoltó érkezett. Tamásiból az önkormányzati és önkéntes tűzoltók, Bonyhádról, Dombóvárról és Siófokról hivatásos egységek vettek részt a beavatkozásban.

Porga Ferenc polgármestert aznap nem sokkal fél hét előtt sikerült utolérnünk telefonon. Elmondta, valószínűleg elektromos zárlat okozta a tüzet, amely belekapott a tetőszerkezetbe, a lambériába, a szigetelésbe.

– A legfontosabb, hogy személyi sérülés nem történt. Nyitva volt a fürdő, a fürdővendégek időben el tudták hagyni az épületet. Reménykedünk, hogy sikerül megfékezni a tüzet. Azt követően pedig el kell gondolkodnunk azon, hogyan fogjuk helyreállítani a károkat – tette hozzá. Aznap személyesen a helyszínen még elmondta, hogy a Tamási Fürdő a város ékköve, zászlóshajója.

Kedden is a helyszínen jártunk, ahol fotóriporterünk megdöbbentő képeket készített az épületről.

Köves Péter, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője, tűzoltó főhadnagy kedd délelőtt portálunkat arról tájékoztatta, hogy a tűzesettel kapcsolatosan a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárást indított és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat helyszíni szemlét folytat le a tűz keletkezési okának tisztázására. A káreset helyszínén tartózkodnak továbbra is a tamási önkormányzati tűzoltók egy gépjárműfecskendővel, valamint a dombóvári hivatásos tűzoltók a magasból mentő szerrel, ők a káreset helyszínét biztosítják.

Kedden a tűzoltók mellett az üzemeltető munkatársai is az épületben tartózkodtak.

– Jelenleg is zajlik a tűzvizsgálati eljárás, amely eredményétől függően tudunk majd az ideiglenes kárelhárítási, biztosítási munkákkal kapcsolatos ügyekben eljárni – tájékoztatott Sándor Zsolt, a Tamási Fürdő üzemeltetőjének, az Aquaplus Kft-nek a fejlesztési vezetője kedd délután.

Más szakértőnek csak a tűzvizsgálat lezárása után van lehetősége vizsgálódni, az épület szerkezetét megbontani, hogy megállapítható legyen, milyen mértékű kárról van szó.

– A tűzoltóság ígérete szerint gyorsított eljárásban készítik el a jegyzőkönyvet, amelynek köszönhetően tisztán látunk majd, de ez is hetek kérdése. Egészen biztos, hogy több millió forintos a kár, részben a tűz, részben az oltási munkálatok miatt, mivel nagy mennyiségű vizet kapott az épület, és több eleme elázott – tette hozzá.

A Tamási Termálfürdő közösségi oldalán egy rövid tájékoztatást tettek ki: a fürdő beláthatatlan ideig zárva tart. A hozzászólók közül sokan fejezték ki reményüket, hogy minél hamarabb sikerül helyre hozni a károkat. Az egyik hozzászóló arról írt, hogy aznap a fürdőben tartózkodtak, de amikor megkerestük, azt mondta, hogy nem szeretne nyilatkozni.

Borítóképünkön: Szomorú látványt nyújt a tűzeset után a tamási fürdő épülete, még mindig kordonnal, ám már csak egy kisebbel védik. Kedden kezdődött az épületben a tűzvizsgálati eljárás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában