testületi ülés

2021.11.27. 09:30

Kezdődhet a bátaszéki iskola energetikai korszerűsítése

Testületi ülést tartottak a héten az önkormányzati képviselők Bátaszéken. Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, megkötötték a kivitelezővel a szerződést, így hamarosan elkezdődhet a helyi általános iskola energetikai korszerűsítése.

Mauthner Ilona

20191022 Bátaszék Bátaszéken megtartották az ünnepélyes testületi ülést. Újra Bozsolik Róbert lett a polgármester a városban. A képen: Bozsolik Róbert Bátaszék polgármestere középen Fotós: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

A testület még a napirendek tárgyalása előtt döntött arról, hogy a járványhelyzetre való tekintettel nem tartja meg a 70 éven felüliek karácsonyi ünnepségét, de apró ajándékkal köszönti a településen élő több mint 900 érintettet, számolt be az eseményről a bataszek.hu. Az adventi forgataggal kapcsolatban egyelőre nem született határozott döntés, amennyiben a járvány súlyosbodik, akkor lehet, hogy elmarad a december 11-re tervezett kültéri rendezvény is.

Szintén napirend előtt Molnár Péter, újonnan a testületbe került képviselő megköszönte az emberek bizalmát, és biztosított mindenkit arról, hogy a lehetőségeihez képest a legnagyobb mértékben támogatja a város fejlődését. Döntött a városvezetés többek között az értéktár bizottság beszámolójának az elfogadásáról, a BSE támogatásáról, a IV. háziorvosi körzet működtetéséről, a szociális előirányzatok közötti átcsoportosításról, a Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás társulási megállapodásának módosításáról, a Tolna Megyei Matematikai Tehetséggondozó Alapítvány megszűnéséről.

Véleménycsere előzte meg a 2021–27-es időszakban a Top Plusz pályázati kiírása szerint megvalósítandó projekteket. A tét nem kicsi, a városi fejlesztési lehetőségeket kellett rangsorolni. Abban mindenki egyetértett, hogy a helyi gazdaságfejlesztés rendkívül fontos, az ipari park prioritást élvez, elengedhetetlen a közétkeztetési célt szolgáló konyha korszerűsítése, a közúthálózat és a szociális alapszolgáltatások fejlesztése.

Borítóképünk archív felvétel, a képviselő-testület alakuló ülésén készült, középen dr. Bozsolik Róbert polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában