Szekszárd

2021.11.14. 20:00

Márton-napot ünnepeltünk, készültünk az adventre

A Márton-napi Vigadalom Szekszárdon elnevezésű, háromnapos rendezvényen azokra is gondoltak, akiknek nem volt kedvük megmutatni a védettségi igazolványukat, vagy csak a szabad levegőre vágytak: gokart, minigolf, kosárhinta várta őket a Márton-napi játszóparkban, a Béla király téren.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

A programsorozatot hivatalosan Gyurkovics János nyitotta meg pénteken este. Beszédében az alpolgármester azt kívánta, a vigadalom valóban legyen vigadalom, és kedvvel, élményekkel feltöltődve érkezhessenek a résztvevők a lassanként beköszöntő adventhez.

Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója lapunknak elmondta, hogy a Márton-nap korábban is fontos részét képezte a városi eseménynaptárnak. A szeptemberi szüreti napok után a város lakói örömmel készülnek egy újabb ünnepre, a Szent Márton napi libaételek és borok kóstolására, fogyasztására. A központ főszervezőként örömmel fogta össze a rendezvényt és biztosította a színvonalas kulturális programot, a változatos, sokszínű fellépő kínálatot a Béla király téren felállított, fűtött sátorban, amelyben egyszerre háromszázan lehettek.

– A Covid-helyzet miatt nem tudhatjuk előre, mikor rendezhetünk újra fesztivált, hiszen látjuk az egyre romló járványügyi adatokat. Az idei évben a legnagyobb óvatossággal és a járványügyi szabályok maximális betartásával tartottuk meg a Márton-napi Vigadalmat. A rendezvénysátor programjain csak védettségi igazolvánnyal lehetett részt venni, a szabadtéri programok viszont korlátozás nélkül voltak látogathatóak. Senkit nem szerettünk volna kihagyni a hétvége ünnepi forgatagából, ezért a védőoltással nem rendelkezők is ott lehettek a Béla király térre szervezett szabadtéri gyermekprogramokon, látogathatták az étkeseket, az árusokat – mondta Berlinger Attila.

A Márton-napi Vigadalmon pénteken fellépett a Wunderland Kindergarten Mókus csoportja, a Dienes iskola diákjai, Kovácsovics Fruzsina, Hevesi Tamás, a Lux Mithras-Tűzzsonglőrök, a Paso Akusztik Trió, a Bravo Zenekar. Szombaton várta az érdeklődőket a másnap is látogatható Kézműves műhely–Libás bütykölde, volt óriásbábos előadás, színpadra lépett az Apacuka zenekar, a Holló együttes, Gájer Bálint, Kozma Orsi, az est Shabba-Retro partyval zárult. Vasárnap Gyermektáncház volt a Csurgó zenekarral, és jó ebédhez szól a nóta Kállay Borival és Berkes Jánossal. Délután az Alma együttes adott koncertet.

Borítóképünk: Gyermekeknek szóló programból sem volt hiány a fűtött sátorban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában