a Mecsek csúcsán

2021.11.25. 09:30

Pámer Jakab tanár úr tiszteletére emléktáblát avattak a Zengőn

Pámer Jakab, a TOVÁBB Szabadidős Társaság tavaly nyáron elhunyt alapító-elnöke tiszteletére emléktáblát avattak a Mecsek csúcsán, a zengői kilátónál.

Steinbach Zsolt

Fotó: Pámerné Bükky Klára

Pámer Jakab, a tolnai gimnázium egykori tanára, a természetbarát mozgalom ismert alakja volt. Tanítványaival a ’80-as évektől rengeteg túrán vett részt, többször a Zengőn is. Legendásak voltak az általa szervezett kerékpártúrák is, amelyek hajdani csapatából jött létre 1990-ben a Tolna Városi Bringások és Barátaik Szabadidős Társaság. Az emléktábla elhelyezésére szimbolikus helyszínt, a zengői kilátót választották. A megvalósításban nélkülözhetetlen szerepet játszott Zádori János, Pécsvárad polgármestere, aki szintén egykori tolnai gim­nazista, Jaksi bácsi tanítványa volt. Az emléktáblán az alábbi szöveg áll:

„Üdvözöllek, fáradt vándor! Itt most megpihenhetsz egy kicsit.” Pámer Jakab „Jaksi bácsi” (1950–2020.), tanár, a természetjárás népszerűsítője, a „rövidebb utak” tudója, a Tolna Városi Bringások és Barátaik (TOVÁBB) Szabadidős Társaság alapítója Emléke szívünkben TOVÁBB él.

Borítóképen: Müller József, a TOVÁBB elnöke és Zádori János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában