fórum

2021.11.09. 17:30

Széleskörű tájékoztatást kapott a diákság

Diákönkormányzati Konferenciát tartottak Szekszárdon a Polip Ifjúsági Iroda és a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat szervezésében november 5-én. A rendezvényen köszöntőt mondott Murvai Árpád képviselő, valamint Fáncsi Balázs a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármestere.

Farkas Eszter

20211105 Szekszárd Diákparlament Képen: Kovács Péter a Nemzeti Tanács alelnökének előadása Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Az érdeklődő fiatalság több témában is előadást hallgatott, többek közt a Szekszárdi Ifjúsági Önkormányzat munkájáról, a Polip Ifjúsági Egyesület és a Nemzeti Ifjúsági Tanács működéséről és programjairól, valamint sor került a fiatalok és a döntéshozók közötti párbeszédre is. A program részeként hét téma mentén beszélgetéseket is folytattak, ahol a diákok elmondhatták az adott témával kapcsolatos véleményüket, megoszthatták egymással tapasztalataikat.

A szervezők a tanulók körében előzetesen végzett felmérés alapján az őket érdeklő három fő témában vettek részt interaktív műhelyfoglalkozásokon. A nap folyamán „Ez nem diákcsíny” címmel dr. Buda Bernadett rendőr őrnagy beszélt arról, hogy milyen következménye lehet az iskolai konfliktusoknak, diákcsínyeknek, zaklatásnak, illetve milyen büntetőjogi következményei vannak.

Turi Ádám elnökségi tag
Fotó: Mártonfai Dénes

A közösségi média szerepéről, az online újságírásról beszélt Budavári Kata, a Tolnai Népújság szerkesztője. Témakörének fő tárgya az volt, hogy a diákok hogyan juthatnak valódi hírekhez a közösségi médiában.

– Mivel fontosnak tartjuk a fenntarthatóság kérdéskörét és az érzékenyítést a környezetvédelemre fiatal korban, ezért több lehetőséget is ismertettünk környezetünk megóvásáról és a klímaváltozás hatásának csökkentéséről – mondta Letenyeiné Mráz Márta, a Polip Ifjúsági Egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában