Bonyhád

2021.11.29. 15:30

Támogatja a város a zsidó kulturális egyesület tervét

Az idei év utolsó előtti képviselő-testületi ülését tartotta meg csütörtökön Bonyhád város vezetése.

Vizin Balázs

A nyílt ülésen tizenkét napirendi pontról döntöttek. Többek között arról, hogy támogatják a Magyar Zsidó Kulturális Egyesület (MAZSIKE) azon kezdeményezését, hogy Bonyhádra is kerüljenek úgynevezett Botlatókövek – más néven járdába süllyesztett bronzplakettek. Ezek a Botlatókövek olyan házak elé kerülnek, amelyek a legutolsó szabadon választott lakhelyei voltak az érintett családoknak, így azoknak a zsidó embereknek emléket állítva, akiket koncentrációs táborokba hurcoltak.

A testület úgy döntött, hogy támogatja a MAZSIKE által kezdeményezett kilenc darab Botlatókő négy bonyhádi lakóház előtti (Alkotmány u. 16., Perczel Mór u. 17., Perczel Mór u. 32., József u. 5.), elhelyezését, továbbá a megvalósítás érdekében beszerzi a szükséges szakvéleményt, amelynek ismeretében határoz az elhelyezésről. Mindezeken felül technikai segítséget nyújtanak a kivitelezéshez és megszervezik a jövő áprilisra, a Holokauszt Áldozatainak Magyarországi Emléknapjára ütemezett átadást.

Az említett előterjesztés mellett a jelenleg is nagy sikerrel zajló Térzene Programsorozat folytatására is igényt nyújtottak be. Filóné Ferencz Ibolya polgármester emlékeztetett, idén tavasszal már sikerrel pályázott a város az Emberi Erőforrás Minisztériuma által kiírt Térzene Programra, 7,5 millió forint támogatást elnyerve.

A rendezvény ismertségével egyre nő a látogatók száma is, eddig tizenkét alkalom valósult meg a vállalt harminc koncertből. Mindezek mellett elfogadták a Varázskapu Bölcsőde és Óvoda, illetve a fogorvosok, háziorvosok munkájáról szóló beszámolót is.

Borítóképünkön: Valamennyi előterjesztés zöld utat kapott

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában