Pályázati támogatások

2021.11.16. 19:12

Új gép tartja rendben a közterületeket Őcsényben

Ihárosi Ibolya

Fotó: Makovics Kornél

Tegnap vette át jelképesen Fülöp János polgármester Horváth István országgyűlési képviselőtől, a Magyar Falu Program keretében elnyert – és még a polgármesteri hivatal udvarán álló – úgynevezett kommunális gépet, egy adapterekkel felszerelt traktort.

A községnek azért van szüksége erre, mert a faluban sok területen lehet használni az árkok, fák karbantartására. Az adapterek képesek a fák, az árkok füves területek gondozására. A növényi anyagokat fel is aprítják. A magyar falu program keretében a település területéről indulók, az elmúlt három évben tizenhárom pályázatot nyertek el, mintegy 150 millió forint értékben.

Ebben az időszakban a településre összességében több, mint 850 millió forint támogatás érkezett az összesen 35 eredményes pályázat jóvoltából, ebből 18 a Magyar Falu Program kiírásaira érkezett – mondta el kérdésünkre az országgyűlési képviselő. Hozzátette, hogy a polgármester minden jel szerint nagyon hatékonyan lobbizik annak érdekében, hogy a községháza felújítása is megtörténhessen. Ez a pályázat most az úgynevezett tartalék keret listáján szerepel. „Azt javasoltam a polgármester úrnak, hogy a jövőre ismét adják be a pályázatot, ami jó eséllyel sikeres lehet” – árulta el a Horváth István.

A település következő évi tervei között szerepel egy piac kialakítása, amelynek a területét már elő is készítették. Burkoltnak és fedettnek tervezik a létesítményt. Egyfelől hagyományos, szezonális piacként is működhet, így helyet kaphatnak a palántások, virágosok, halasok, de azok az árusok is, akik technikai, ruházati cikkeket kínálnák már most is a falu különböző pontjain. Minden áruféleség megjelenthet a piacon, amire a helybélieknek igényük van.

Borítóképünkön: Horváth István, a térség országgyűlési képviselője (jobbról) és Fülöp János polgármester az új gép előtt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában