Szekszárd

2021.11.03. 17:30

Újra megrendezik a Márton-napi Vigadalmat

Bizakodva várják az őszi-téli programokat Szekszárdon – mondta el a november 3-i sajtótájékoztatón Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ ügyvezető igazgatója.

Farkas Eszter

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Márton-napi Vigadalmat tartanak november 12. és 14. között Szekszárdon a Béla király téren. A rendezvényen nem csak finomabbnál, finomabb libás étkekkel és borudvarral várják majd a nagyérdeműt, de zenei koncertek és különleges programok is szórakoztatnak majd kicsit és nagyot egyaránt.

Pénteken az újbor ünnepének első napján olyan sztárfellépők adnak majd koncertet, mint Kovácsovics Fruzsina és Hevesi Tamás. A koncerteket követően a Lux-Mithras tűzzsonglőrei tartanak majd bemutatót, az estét pedig a Paso Akusztik Trió és a Bravo Zenekar fellépéseivel zárják.

Szombat délelőtt a gyerekeknek kedveznek majd kézműves műhellyel és a BAB társulat óriás bábos előadásával, kora délután pedig az Apacuka zenekar és a Csurgó zenekar koncertjeivel. A nap folyamán fellép a Holló együttes, Gájer Bálint, a Swing á la Django Kozma Orsival, majd Shabba várja a retro zenék szerelmeseit.

Berlinger Attila, a kulturális központ ügyvezető igazgatója ismertette a megyeszékhely programjait
Fotó: Mártonfai Dénes

Az utolsó napon kézműves műhellyel, a Csurgó zenekar gyermektáncházával és az Alma együttes koncertjével várják a legkisebbeket. Délben jó ebédhez szól majd a nóta Kállay Bori és Berkes János jóvoltából a HAKME Cigányzenekar zenei kíséretével. A fesztivált a Galiba társulat komédiájával és Orosz Zoltán harmonikaművész koncertjével zárják majd. A program mind a három napján helyi, kézműves termékek vásárával, valamint szombaton és vasárnap Népi Játszóparkkal várnak majd mindenkit. A rendezvényekre a belépés díjtalan.

Adventi programsorozat izgalmas műsorokkal

Az Adventi vasárnapok programjai is megtekinthetőek már a kulturális központ honlapján. Advent első vasárnapján, november 28-án a Kicsi Gesztenye Klub előadását tekinthetik majd meg a családok. A vásárokat a hagyománynak megfelelően a Béla király és a Garay téren tartják meg.

Az adventi programsorozat rengeteg izgalmas műsorral várja majd az odalátogatókat, szabadtéri és beltéri rendezvényekkel egyaránt. Fellép majd a Cotton Club Singers, a Csík zenekar, Presser Gábor és Karácsony János is. A Vadak Ura című családi nagymusical-lel zárják majd a rendezvényt december 19-én. A rendezvények a mindenkor hatályos járványügyi szabályok szerint lesznek látogathatóak.

Borítóképünkön: A libás étkek és kiváló szekszárdi borok mellett idén is koncertekkel várják a Márton-napi Vigadalom vendégeit

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában