felújítás

2021.11.05. 10:20

Utat és korszerű rendelőt avattak fel

Korszerűsítették a főutcát és az orvosi rendelőt Pálfán. A Magyar Falu Programból elvégzett beruházások csütörtöki ünnepélyes átadóján részt vett Süli János miniszter, a térség országgyűlési képviselője és Becze Szabolcs, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tolna Megyei Igazgatóságának vezetője.

Gazsó R.

Fotó: Mártonfai Dénes

A munkák során felújították Pálfa teljes főutcáját a település határait jelző két tábla közötti szakaszon, két kilométer hosszan.

– Már nagy szükség volt az út felújítására, hiszen Pálfa főutcája az elmúlt évekre szinte járhatatlanná vált – mondta az átadást követően Mérei Melinda. Pálfa polgármesterétől megtudtuk, hogy a főutca új burkolatot kapott, több helyen útszegélyt cseréltek, egy kétszáz méteres szakaszon pedig egészen az alaptól építették újra az utat.

Pálfa orvosi rendelője szintén a Magyar Falu Program 29,9 millió forintos támogatásából épült újjá, az ingatlant ugyanis több évtizede nem sikerült korszerűsíteni. A mostani munkák során egy új helyiséggel bővült az intézmény, ahol a védőnői szolgálat kapott helyet. A rendelő mellett öltözőt, valamint két külön váróhelyiséget alakítottak ki a háziorvosnak és a védőnőnek, amely eddig közös volt, és éppen ezért elég sok kritikát kapott – jelezte a polgármester.

Új burkolatot kapott az egész épület, a talajt és a falazatot is beleértve, megszépült a külső homlokzat, az új helyiségeket is korszerű fűtési rendszerrel látták el, modern lámpatesteket, kapcsolókat szereltek fel és az intézmény valamennyi nyílászáróját lecserélték. A védőnői szolgálat helyiségeit új bútorokkal rendezték be és az orvosi rendelőbe is több bútor került.

Borítóképünkön: Süli János (balról), Mérei Melinda és Becze Szabolcs a nemzetiszínű szalaggal

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában