Karácsonyvárás

2021.12.13. 18:43

A baráti szó többet ér a pénznél

S. K.

– Most is rezgett a léc, de úgy döntöttünk, hogy idén nem maradhat el a karácsonyváró összejövetelünk – mondta Zsinka János, a Tolnai Vándorló Szépkorúak Baráti Köre vezetője a szervezet szombati évzáróján a MAG-Házban.

A baráti kör 67 tagja közül 54-en jelentek meg, de a hiányzók is együtt voltak a csapattal – lélekben. Zsinka János kifejezte reményét, hogy a társaság a jövőben is az adventi gyertyák által szimbolizált hit, remény, béke, szeretet jegyében működik. Mint mondta, a tagságnak nem pénzre van szüksége, hanem baráti szóra.

Berta Zoltán, Tolna alpolgármestere azt hangsúlyozta, hogy a vándorlók a város (egyik) legaktívabb civil szervezeteként éppen azt képviselik, amire a mai nehéz időkben a legnagyobb szükség van: összetartó, egymást segítő közösséget alkotnak. A karácsonyváró rendezvényen a disznótoros ebéd utáni műsorban fellépett Strich Istvánné (vers), a baráti kör kórusa, valamint két fiatal, Steinbach Luca (ének) és Szabó Nándor (ének, gitár). Ezt követően pedig Tausz János zenéjére késő estig zajlott a mulatság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában