Visszatekintés

2021.12.22. 11:30

A kosarasok történelmet írtak – ez történt 2021 márciusában

Az év végéhez közeledve visszatekintünk 2021 főbb eseményeire, eredményeire, érdekességeire. Ehhez a Tolnai Népújság archívumát hívtuk segítségül, így adunk képet a lassan elmúló esztendőről. A sorozat március hónappal folytatódik.

Szeri Árpád

A járvány továbbra sem engedett szorításából. Ezért – adott tájékoztatást a lap március 3-i száma – Szekszárdon is új oltópontok megnyitására volt szükség. „Mától a megyeszékhely lakói nem a háziorvosi rendelőkben, hanem a Babits Mihály Kulturális Központban kialakított három oltóponton kapják meg a járvány megfékezéséhez fontos védőoltást.” A másnapi lap közölte, hogy már oltanak is az egészségügyi szerephez is jutó intézményben. Az egészségügy területén maradva a lap március 5-i számában volt olvasható a tudósítás, mely szerint összefogással épült a Bonyhádi Mentőállomás új garázsa. A mentősök és munkájuk iránti elismerést jelzi az átadáson részt vevők személye és felszólalása is. „Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője elismeréssel illette a mentősök jelenleg kiváltképp felelősségteljes munkáját és örömmel nyugtázta a gyarapodást. Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója ugyancsak méltatta a fejlesztést, ami várhatóan újabb hasonlókat is hozhat magával. Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere a helyi összefogás sikerrel járó erejét hangsúlyozta.”

Jelentős beruházás tervéről adott hírt a március 12-i lapszám. A megyeszékhely ugyanis új szülészetet vehet majd birtokba. „Elkészültek a tervei az új szülészeti és nőgyógyászati blokknak, amely a mostani helikopter-leszállóhelyen épül majd, biztosítva az összeköttetést a megyei kórház új szülészeti tömbje és gyermekosztályának épületei között. A fenti beruházás csak az első lépcsője az állami költségvetésből megvalósuló kórházfejlesztési sorozatnak. (...) Az új szülészeti-nőgyógyászati tömb becslések szerint 5,5–6 milliárd, majd a rendelőintézet 4–4,5 milliárd forintba kerül.”

A március 16-i lapszám arról számolt be, hogy a pandémia a nemzeti ünnepnap megemlékezéseit is jelentősen korlátozta. „A járványhelyzet miatt a legtöbb településen nem tartottak március 15-i ünnepségeket, pontosabban, ha szervezett ilyet a település, azt online tekinthették meg a lakosok. A helyi 1848/49-es emlékműveknél néhány fős részvétellel zajlott a koszorúzás.”

A március 19-i lapszám első oldalas vezetőhíre a szekszárdi női kosarasoknak volt köszönhető. Az „Itt vagyunk, Európa!” főcím alatt valóban sporttörténeti bejegyzés következett. „Az Atomerőmű KSC Szekszárd bejutott a női Európa Kupa négyes döntőjébe, miután 77:67-re legyőzte a török Elazig Il Ozel Idare együttesét a Kayseriben rendezett buborékban. Djokics Zseljko együttese újabb fejezetet nyitott a klub aranykönyvében.”

A március 31-i lapszám már a húsvéti készülődés jegyében készült, az első oldalon egy ínycsiklandozó fotó támasztja alá a címben tett megállapítást, mely szerint „Keresett a jó sonka”. De ezt megelőzően, március 22-én lezárult a Tündérszépek 2021 megyei selejtezője. „A végeredményt egy szakmai zsűri döntötte el. Ez alapján a szépségverseny első körét a 18 éves szekszárdi Katona Henrietta nyerte. A megyei selejtező győztesének két »udvarhölgye« is szekszárdi és 25 esztendős: a második helyezett Fláding-Nyilasi Kitti első alkalommal indult, míg a harmadik Bors Flóra Anna már rutinos résztvevőnek számít a szépségversenyeken.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában