Koronavírus

2021.12.17. 18:10

A tamási Würtz iskolában lecsengett a járvány

A Würtz Ádám Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában (AMI) reményeik szerint lecsengett a koronavírus járvány negyedik hulláma, tájékoztatta lapunkat Gasparics László intézményvezető.

B. M.

Borítóképünk illusztráció. (Forrás: Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

– Hétfőn vezetői értekezletet tartottunk, és megállapítottuk, egyetlen osztályunk sincsen karanténban, és úgy látom – le is kopogom –, hogy nálunk valóban vége a járvány ezen időszakának – tette hozzá. 

Tanulóik múlt szombaton pályaorientációs napon vettek részt otthonukban, az internet segítségével. Általában a helyi vállalkozókhoz, üzemekhez viszik a diákokat, de a járvány miatt ez már második éve nem valósulhatott meg. A hetedik és nyolcadik évfolyamos diákok ismeretterjesztő kisfilmekben faggatták a szakembereket. 

A diáktársaik az iskola honlapján betekintést nyerhettek a fogorvos, a mentőtiszt, a pincér, az üveges, a kozmetikus, a villanyszerelő, a cukrász, az autószerelő, a mezőgazdász, a vadász, az óvónő, az állatorvos, az edző és az építőipari szakmák jeles képviselőinek az életébe.

A Würtz iskola diákjainak létszáma hatszáznegyven. Az oktatási intézmény tapasztalatai szerint tanulóik a tanulmányi eredménytől függően általában tamási vagy pécsi és bonyhádi gimnáziumban tanulnak tovább, illetve szakképző iskolákban, leginkább a tamási Tolna Megyei SZC Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégiumában.

– Minden évben van egy-két művészeti iskolába továbbtanulni szándékozó diákunk, leginkább a zene területén. Ám annak ellenére, hogy művészeti iskola vagyunk, mégsem ez a jellemző ránk – tette hozzá Gasparics László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában