Komplex felújítás

2021.12.22. 16:20

Cél a fenntartható, modern középület

December tizenötödikén tartotta soros ülését a tamási képviselőtestület. Porga Ferenc polgármester lapunknak ismertette, hogy legfontosabb napirendi pontjuk a polgármesteri hivatal komplex megújításának tervezési és előkészítési feladataival kapcsolatos döntés volt.

B. M.

A tamási városháza. (Forrás: tamasi.hu)

A hivatal épülete hosszú évek, évtizedek óta felújításra szorul, de a felújítást a kornak megfelelő, színvonalas, minimális fenntartási költségekkel bíró megoldásokkal szerették volna megvalósítani. Ezért fejlesztési célként tűzték ki, hogy energiatakarékos, környezetbarát módon, fenntarthatóan működtethető épületet alakítsanak ki, amely a továbbiakban mintaként szolgálhatna.

Az épületautomatika-rendszerek mind az ügyfelek, mind a dolgozók számára biztosítanák a megfelelő komfortkörülményeket, mégpedig a leghatékonyabb energiafelhasználás mellett. Az okos, intelligens hivatal létrehozása, a külső stílusjegyek megtartása, védett homlokzat figyelembe vétele mellett történik meg. Az épület főbejáratát áthelyezik, és átalakítják többek közt az előcsarnokot, a parkolót.

Porga Ferenc polgármester tájékoztatása szerint az önkormányzat támogatási kérelme sikeresnek bizonyult. A Belügyminisztérium ugyanis száznégymillió-hatszáznegyvennyolcezer forint vissza nem térítendő támogatást biztosít az önkormányzatnak. Ezt az összeget a tervezési és előkészítési feladatokra adták, a kiviteli tervek elkészítésére, az informatikai eszközök tervezésére, a szakértői és közbeszerzési feladatok megvalósítására.

Tamási város önkormányzati hivatala. (Fotó: beküldött kép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában