Évzáró testületi ülés

2021.12.20. 09:30

Döntött a közgyűlés: támogatják a diákokat és a tűzoltókat Bátaszéken

Mauthner Ilona

Képünk archív felvétel, a képviselő-testület alakuló ülésén készült, középen dr. Bozsolik Róbert polgármester Fotó: Makovics Kornél

Az év utolsó testületi ülése volt múlt szerdán a bátaszéki városházán. A testület még néhány jövőt érintő kérdésben is döntött – írta a bataszek.hu. 

Az önkormányzati tűzoltóság pénzügyi gondokkal küzd, ennek két oka van: egyrészről az az állami támogatás, amelyiknek az összege évek óta nem változott, valamint az önkéntes tűzoltók szolgálati óráinak a hiánya. Ahhoz, hogy a működés folyamatos legyen, az önkormányzat a tűzoltóságnak az év elején nyújtott kétmillió forint működési célú visszatérítendő támogatást most vissza nem térítendő, működési célú támogatásra módosította. Továbbá javasolták a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével, hogy adományozási program induljon a lakosság körében január 1-től. Abban bíznak, hogy hasonlóan a Bátaszéki Gondozási Központ adománygyűjtő akciójához, ez is sikeres lesz. 

Tovább folytatódik a védőoltási program Bátaszéken, ez azt jelenti, hogy a 0–2 éves közötti gyermekek számára az agyhártyagyulladás, míg a 6–24 hetes csecsemők számára a rotavírus megelőzése érdekében anyagi támogatást nyújt a védőoltásokhoz a város közigazgatási területén állandó lakóhellyel rendelkező jogosultak számára. A program lebonyolítása érdekében az önkormányzat 2022. évi költségvetésében 3,1 millió forint keretösszeget biztosít. 

A Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázat a szociális rászorultság alapján segítséget biztosít a hallgatóknak a tanulmányaik folytatásához, melyhez az önkormányzat húsz éve folyamatosan csatlakozik. 

– Mindenképpen szeretnénk, ha a keretösszeg teljes egészében a felsőoktatásban részt vevők támogatását segítené – mondta dr. Bozsolik Róbert polgármester. – A település fejlődéséhez elengedhetetlenül szükséges, hogy a fiataljaink minél magasabb szintű képzésben részesüljenek, és ezt a megszerzett tudást lehetőség szerint a szülővárosukban kamatoztassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában