Gyász

2021.12.21. 20:33

Elhunyt a tolnai sakkélet meghatározó alakja

W. G.

Fotó: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Elhunyt a tolnai sakk­élet meghatározó személyisége. Tófalusi Mihály 1942-ben született Ungváron. Apja a Magyar Királyi Honvédség altisztje volt, ezért gyakran vezényelték más-más állomáshelyre. Tolnára 1955-ben került a család. A fiatalember 1960-ban lakatos, 1961-ben hegesztő szakmunkás bizonyítványt szerzett Szekszárdon, 1962-ben leérettségizett a tolnai gimnázium levelező tagozatán. Dolgozott a GÉM-ben (Gép- és Műszeripari Szövetkezet), a Gyár- és Gépszerelő Vállalatnál, majd a paksi atomerőműnél. Onnan ment nyugdíjba. 

A munkán kívül két dolog volt még fontos az életében: a család és a sakk. Házasságot 1972-ben kötött. Két gyermeke, két unokája és egy dédunokája született. 

Tófalusi Mihály Fotó: TN

Már gyerekkorában sakkozott, s amikor dr. Boross György 1963-ban elindította Tolnán a helyi sakkéletet, az egyik meghatározó játékossá Tófalusi Mihály vált. Később, Paksra igazolt játékosként, az Atomerőmű SE színeiben ott volt OB/II-es, az OB/I. B-s versenyeken, de néhány mérkőzés erejéig az OB/I-ben is szerepelt. Korábbi játékostársával, Szuhai Balázzsal és Dombi Lászlóval 2014-ben megalapították a Tolna Sakk Egyesületet, aminek elnökévé őt választották. Általában dobogós eredményeket értek el a Mattolna Kupa versenyein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában