Országos átlag

2021.12.30. 12:24

Évente ötven tűz keletkezik szilveszter éjjelén tűzijáték miatt

TN

Fotó: Shutterstock

Többnyire kisebb tüzek ezek, de minden évben előfordul két-három nagyobb, akár többmilliós kárt okozó tűz is. A leggyakrabban fenyők, tuják és szeméttárolók gyulladnak ki, de nem ritka az sem, hogy egy rakéta az erkélyen landol, vagy egy szoba ablakán berepül, és ott tüzet okoz. A járvány miatt 2020-ban nem lehetett közterületen tűzijátékokat használni és a szokásos szilveszteri pirotechnikai termékek sem voltak elérhetők. Tolna megyében 2020 szilveszter éjjelén nem történt pirotechnikai termékekkel kapcsolatos tűzeset, reméljük, most sem lesz. 

Szilveszteri tűzijátékokat idén is lehet vásárolni, jellemzően nagyobb üzletek parkolóiban felállított konténerekben, ezeket a rendőrség és a katasztrófavédelem folyamatosan ellenőrzi. Szilveszter éjjel az év többi napjához hasonlóan kétezer tűzoltó van készenlétben ötszáz tűzoltóautóval. Ha tűz keletkezik, hívjuk a 112-es segélyhívó számot. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában