jubileum

2021.12.02. 09:30

Három évtizede a polgárok szolgálatában

A bátaszéki polgárőrség idén ünnepeli alapításának 30. évfordulóját.

M. I.

Polgárőrök igazítanak útba egy autóst Gyöngyösön 2020. április 19-én.

Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

A bátaszéki polgárőrség idén ünnepeli alapításának 30. évfordulóját. A múlt szombaton megtartott ünnepi közgyűlésen részt vett dr. Túrós András, az Országos Polgár Szövetség elnöke, dr. Bozsolik Róbert, Bátaszék polgármestere, Széles János, a megyei polgárőrszövetség elnöke, Szabó Csaba megyei rendőrfőkapitány, dr. Pilisi Gábor megyei rendőrfőkapitány-helyettes, dr. Marcsek Sándor szekszárdi rendőrkapitány, dr. Balázs Gábor, a Katasztrófavédelem megyei igazgatója, Zsiga Péter rendőrségi kapcsolattartó és Zádori László bátaszéki őrsparancsnok.

Dr. Túrós András elismerően beszélt a bátaszéki csapat közösségi szerepvállalásáról és az elvégzett feladatokról, majd átadta a Bátaszék Város Polgárőr Egyesületének járó „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatát. Ezt követően dr. Bozsolik Róbert köszöntötte a polgárőröket, és emléktárggyal köszönte meg a csapat munkáját. Az elmúlt harminc esztendő munkáját Farkas András, a bátaszéki polgárőrök elnöke foglalta össze. Farkas Andrást egyébként a „Polgárőr Érdemkereszt” arany fokozatával tüntették ki, míg Ferencz Józsefnét és Kamenszki Tamást elnöki dicséretben és jutalomban részesítették.

A kitüntetések után Szabó Csaba dandártábornok kért szót. Megköszönte az elmúlt harminc esztendő munkáját. Szót ejtett a rendőrség és polgárőrség közös munkájának példaértékű megvalósulásáról Bátaszéken. A dandártábornok a szakterületen nyújtott kiemelkedő tevékenységért és eredményes együttműködésért dicséretben és tárgy­jutalomban részesítette Farkas András elnököt, Kamenszki Tamás parancsnokot és Ferencz Józsefné gazdasági felelőst. A rendezvény legvégén a bátaszéki Varrókör három tagja Sági Lajosné, Kemény Lajosné és Farkas Andrásné adta át és helyezte el a csapatzászlón a 30. jubileumra hímzett zászlócsíkot.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában