bemutató

2021.12.04. 18:10

Jogszokások – mint iránytű a jövőhöz

I. I.

Fotó: MW

A magyar tudomány ünnepéhez kapcsolódó, nemrégiben megtartott rendezvényen került sor Tárkány Szücs Ernő, a kiváló jogász és néprajztudós, a hazai jogi néprajz nemzetközi hírű kutatója születésének 100. évfordulóján és a szellemi örökségét ápoló jogi-kultúrtörténeti és jogi-néprajzi kutatócsoport megalakulásának 10. évében megjelent három kötet ismertetésére.

Tárkány Szücs Ernő mono- gráfiájának 3. kiadását a szerző fia, a Testamentum Alapítvány kurátora, dr. Tárkány Szücs Attila mutatta be. Dr. Bognár Szabina, a három szerkesztő egyike az országos elismertségű kutatócsoport kiadványsorozatának 10., az elmúlt évtized tudományos kutatási eredményeit összegző kötetét ajánlotta a megjelentek figyelmébe. Mint sorozatszerkesztő prof. dr. Mezey Barna méltatta az MTA-ELTE Jogtörténeti Kutatócsoport német és angol nyelvű tanulmánykötetet, amelynek célja a jeles tudós életművének szélesebb körű nemzetközi megismertetése. Prof. dr. Nagy Janka Teodóra, a kutatócsoport elnöke úgy fogalmazott: ahogyan a tudomány maga, a jogszokások is iránytűként szolgálhatnak az élhető jövőhöz. A jogi kultúrtörténeti és jogi néprajzi kutatások tudományos műhelyének pedig magától értetődő központja az évszázadok óta több etnikai, néprajzi és vallási csoport lakta, sokszínű autonóm népi kultúrával rendelkező Tolna megye székhelye, Szekszárd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában