Szilveszteri híreink

2021.12.31. 16:00

Lajos féláron felhúzná Paks II-t, miközben világuralomra tör az intelligens vírus

Szilveszteri híreink következnek! És ez nem vicc!

Láp Pál

A szobrok védelmére szólítják fel az illetékeseket Fotó: Ny. I.

Egyéni vállalkozó erőművet építene


PAKS Univerzális Lajos tízezermester jelentkezett Süli Jánosnál, az atomerőmű bővítéséért felelős miniszternél. Állítása szerint egyedül megépítené Paks II.-t feleannyi idő alatt, feleannyi pénzből. Referenciái között említi a lakóházához toldott, mintegy 12 négyzetméteres fűthető garázst, illetve az annak tőszomszédságában pár nap alatt felhúzott, takaros tyúk­ólat.

Az állati jogokért küzdöttek volna


SZEKSZÁRD Demonstrációt hirdetett Vegetari János. A Szekszárdi Húsipari Vállalathoz hívta az állati jogokért küzdő aktivistákat. Tudták, hogy ellenállásba fognak ütközni. Ellenállt nekik a lakat a húsz éve bezárt üzem kapuján.

 

Szívesen felújítaná Rióban Krisztust
 

PÉCSI EGYHÁZMEGYE Az Alsómocsolád-szerte ismert szobrász, Kő Kornél számos szakrális szobrot felújított már. De nagyobb feladatra vágyik. A tévében úgy látta, hogy a riói Megváltó Krisztus sincs a legjobb állapotban. Tárgyalásba kezdett Rio de Janei­ro önkormányzatával. De az nem tárgyal vele.
 

Titokzatos szobor a titkok terén
 

SZEKSZÁRD Rendelet tiltja, hogy a Találka téri szoborról eltávolítsák a növényzetet. A megyeszékhely eme nevezetessége bekerült a helyi értéktárba. Már máshol is felfigyeltek rá, és utánozni próbálják. Párizsban például tervezik az Eiffel-torony borostyánnal való befuttatását.

Fotó: TN

 

Az intelligens vírus meghódíthatja a világegyetemet
 

TOLNA MEGYE A tudás hatalom. Ezt vallja Kis Józsefné, aki nyugdíjazása után megvilágosodott, és virológus lett. Nem tanulta, de – szerinte – van hozzá érzéke. Azt prognosztizálja, hogy a koronavírus ómega változata meghódítja majd a világmindenséget, átveszi a hatalmat a Marson is.
 

Kis Józsefné tudja, amit tud. Varrónőként dolgozott egy életen át, s most, hogy nyugdíjba ment, felcsapott virológusnak. Unokája segítségével használja a Facebookot, ahol faluszéli házának ablakából végzett megfigyeléseit adja közre. Például a szomszéd Miciről, akihez Pityu jár, ha bezár a kocsma. Nem használnak maszkot, mégis makkegészségesek. Vagyis a koronavírus omikron változata kezd kifújni. Ezt a hasonló érdeklődési körű barátnői bejegyzéseiből hámozta ki. 


Szakcikkeket nem olvasnak. Autodidakta módon képzik – egymást. Rájöttek például arra, hogy előbb-utóbb megjelenik az intelligens szigma variáns, mely mindent meg fog támadni, ami ember alakú. A szobrokat is. Ezért nyílt levélben szólították fel az önkormányzatokat, iskolákat és múzeumokat, hogy védjék – száj­maszkkal – a hozzájuk tartozó, embert ábrázoló alkotásokat. Némelyik modern szoborral bajban lesz az intelligens, arcfelismerő programmal rendelkező vírus, mert nem tudja majd eldönteni, hogy a teremtés koronájáról mintázódott-e, egy ebihalról, vagy egy asztalfiókról. Mindenesetre jobb félni, mint megijedni: maszkot fel! 

 

Azt is biztosan tudja Kis Józsefné – a komaasszonyától –, hogy a vírus ómega verziója kikerül majd az űrbe. Üstökösök fogják szállítani bolygótól bolygóig, csillagtól csillagig. Az már fel fogja ismerni a marslakókat, a Fiastyúk csibéit és a Göncölszekér potyautasait is. Átveszi a hatalmat, egyre nagyobb és még intelligensebb lesz. Kétmilliárd év múlva dinóként üvölti szét az Androméda-ködöt, és további hatvanmillió év elteltével visszatér a földre, hogy elkészítse az első kőbaltát. 


Bárcsak ilyen bölcs komaasszonya lenne minden Kisnének! Akkor aztán minden megpróbáltatást túlélne az intelligens városokban élő, intelligens technikát és intelligens mosóport használó butuska emberiség! 

Mivel és kivel szabad viccelni? 

Sokan felháborodnak azon, hogyha valaki viccet csinál a bajból, ám a pszichológusok szerint az ember természetes reakciója, hogy humorral oldja a nehéz helyzeteket. Még akasztófahumor is létezik. A koronavírussal, a távolságtartással, a maszkhasználattal kapcsolatos poénok, karikatúrák, mémek sokaságával találkozhatunk nap mint nap a médiában és a közösségi oldalakon. 


Az emberiség évszázadok óta vezeti le a feszültséget a humor segítségével. Magyarországon már a Rákóczi-szabadságharc, vagy a 1848–49-es forradalom és szabadságharc idején is elterjedtek voltak a gúnyversek, -dalok, -rajzok, melyek az ellenséget, illetve az ellenség vezéreit karikírozták ki. Nagy hatással voltak a tömegekre, ezért szerzőiket, készítőiket súlyosan büntették, ha úgy fordult a helyzet. Jókai meglepődve írta egy helyen, hogy oly korban élt, amikor embereket bebörtönöztek, sőt kivégeztek csak azért, mert írtak valamit. Életveszélyes dolog volt azokkal viccelődni, akik nem vicceltek… 
 

Minden kedves Olvasónknak eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kíván a TEOL.hu csapata!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában