Szekszárd

2021.12.08. 11:09

Már tárgyalt napirendi pontokat is újra a közgyűlés elé vinne az ÉSZ

Ács Rezső Fotó: Mártonfai Dénes

Fotó: Mártonfai Dénes

Az Éljen Szekszárd frakció november 26-án, hét képviselője fénymásolt aláírásával indítványozta rendkívüli közgyűlés összehívását. Indítványukat elektronikus levélben küldték meg, a hivatal 2021. november 29-i kérésének ellenére az eredeti iratot a mai napig nem juttatták el, így a képviselők eredeti aláírása sem ellenőrizhető. Az ÉSZ által indítványozott napirendek előterjesztéseit is hiányosan küldték meg, így nem derül ki pontosan, miről is akarnak egyes napirendeknél dönteni. A polgármesteri hivatal december 7-én írásban megkereste Bomba Gábor frakcióvezetőt, hogy nyilatkozzon, a 2021. december 2-án megtartott közgyűlésen már megtárgyalt napirendeket – az indítványukban rögzítettek szerint – újra meg kívánják-e tárgyalni, mert Ács álláspontja szerint ez okafogyottá vált, értelmetlen lenne. A frakcióvezető a kérdésre érdemben nem válaszolt, az indítványukat eredeti aláírásukkal ellátva továbbra sem küldte meg.

Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi törvény alapján „Az ülést tizenöt napon belüli időpontra össze kell hívni a települési képviselők egynegyedének indítványára. Az indítvány alapján a testületi ülést a polgármester hívja össze, az ülés időpontjának meghatározásával.”

Fenti körülmények ellenére, a polgármester – kötelezettségének eleget téve – Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének ülését december 9-én 10 órára összehívta. A napirenden az ÉSZ indítványában szereplő valamennyi napirendi pont szerepel, mivel Bomba Gábor frakcióvezető érthetetlen módon nem volt hajlandó levetetni a már megtárgyalt előterjesztéseket.

A napirendi pontok között szerepelnek olyan – az ÉSZ képviselői által már több alkalommal beterjesztett – előterjesztések, mint a Szekszárdi Sportközpont NKft. ügyvezetőjének kirúgása, valamint az új önkormányzati lap, a Szekszárdi Napló megszüntetése és egy új szerkesztőbizottság létrehozása, mely három „független” tagból állna, úgy mint Bomba Gábor, Csötönyi László ÉSZ-es önkormányzati képviselők és Bartal Zoltán, az Éljen Szekszárd Egyesület felügyelőbizottságának elnöke.

A régi formátum és heti megjelenés visszaállítása éves szinten tízmilliós nagyságrendű plusz kiadást jelentene a szekszárdi adófizetőknek.

Az ÉSZ továbbá bringaparkot akar építeni a sportközpont azon területére, amire az UFC 200 millió forint már lehívott TAO támogatásból pályafejlesztést kíván megvalósítani. A területet úgy akarja elvenni ezen szervezettől, hogy erről a támogatással rendelkező egyesület vezetőivel semmilyen egyeztetést nem folytatott le – tájékoztatta portálunkat közleményében a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában